"A" selekcija Crne Gore odradila je jutros prvi trening u kompletnom sastavu - svojim saigračima priključili su se i Nikola Drinčić i Miodrag Džudović, pa je jedini individualno radio Stevan Jovetić zbog posljedica udarca koji je dobio na posljednjoj utakmici svog kluba.

Naš golman Mladen Božović smatra da će nešto duže pripreme od uobičajenih dobro doći našoj selekciji da se što bolje pripremi za težak duel u Kijevu.

- Konačno smo svi zajedno, imamo dosta vremena da se spremimo za utakmicu. U toku nedjelje pogledaćemo i njihove mečeve. Protiv Engleza su zabilježili dobar rezultat, što govori da se radi o odličnoj reprezentaciji, ali i mi imamo kvalitet. Po meni, trebalo bi da se koncentišemo na odbranu i da pokušamo da ih ugrozimo iz kontranapada. U prošlim kvalifikacijama smo pokazali kvalitet, a u ove kvalifikacije smo ušli mnogo iskusniji. Nadam se da će naša mreža ostati mirna, a onda sa jednim golom naših napadača, ili igrača sredine terena, mogli bi da dođemo i do pobjede. Pokušaćemo, kao i u prošlim kvalifikacijama, da upišemo deset bodova nakon četiri kola. Mada, bili bi zadovoljni i sa bodom u Kijevu - smatra Božović.

Novinari su zamolili Božovića da prokomentariše pisanje ukrajinskih medija, koji od svoje selekcije očekuju maksimalan bodovni učinak u mečevima sa Moldavijom i Crnom Gorom.

- Naš protivnik igra na svom terenu i normalno je da se smatra favoritom, ali u fudbalu je sve moguće. Vidjeli smo u da je Bate Borisov u Ligi šampiona iznenadio Bajern, moj klub je u Ligi Evrope pobijedio Sporting, što niko nije očekivao. Dakle, sve je moguće. Nikada ne znate šta utakmica može da donese. Ja sam bio zadovoljan nakon remija sa Poljskom, jer smo mogli i da pobijedimo, ali i da izgubimo. Zadovoljni smo sa četiri boda iz dvije utakmice. Mislim, da je dobro što smi više dana na okupu, što igramo sada samo jednu utakmicu, koja je mnogo važna. Mnogo bi nam značilo da prvi postignemo gol, onda bi sigurno meč priveli kraju kako treba - vjeruje naš golman.

Poput Božovića, i Dejan Damjanović dočekuje utakmicu u velikoj formi. Naš napadač blista u K-ligi čiji je najbolji strijelac i vjeruje da seriju dobrih rezultata može nastaviti i u reprezentativnom dresu.

- Utakmica nije odlučujuća, jer još imamo jednu za Poljskom i kod kuće sa Ukrajinom, ali je svakako mnogo važna. To su nam glavni konkurenti za drugo mjesto, a smatram da je Engleska kvalitetnija od ostalih u grupi. Najbitnije je da ćemo sedam dana biti zajedno. Svim smo zdravi sem Jovetića, koji je zadobio udarac. Imamo vremena da se spremimo, da probamo neku taktiku, kako bi tamo došli do povoljnog rezultata, da uzmemo bod ili tri. Protiv Engleza su odigrali stvarno dobro, domaćin se provukao. Ali ja mislim da je Engleska njih potcijenila, da je mislila da će ići mnogo lakše, ako nema Ševčenka. Mi ih nećemo potcijeniti, već ćemo pokušati da iskoristimo to što oni igraju u petak. Bićemo svježiji, treba ih pritisnuti i završiti to kako treba - smatra Damjanović.

Za drugo mjesto u grupi neophodno je bilježiti i dobre rezultate na strani, naročito protiv direktnih konkurenata za taj plasman.

- Poljska je ovdje uzela bod, pa ćemo mi morati tamo da napravimo "brejk", da uzmemo makar bod. Iskreno, mi ćemo ići na tri poena, kao i uvijek. To je direktan konkurent i ti bodovo bi nam mnogo značili. Ukrajinci igraju kući, pred domaćom publikom, pa je normalno da će pokušati to da iskoriste. Najbitnije je da mi budemo koncentrisani, da budemo svi zdravi i spremni - istakao je naš napadač.

Lijepo jutro na Starom aerodromu uljepšao je i stariji sin Mirka Vučinića koji je sa ocem uoči treninga šutirao loptu pred oduševljenim predstavnicima medija.

Naredni trening naša selekcija će odraditi sjutra u svom Trening kampu na Starom aerodromu, a ne na Gradskom stadionu kako je ranije bilo najavljeno, sa početkom u 17.45 časova. Brifing za predstavnike medija počeće u 17.15 časova.