Fudbalska reperezentacija Crne Gore odradila je danas drugi trening u sklopu priprema za kvalifikacioni meč sa Ukrajinom koji se igra u Kijevu 16. oktobra. „Sokolima“ su na današnjem treningu nedostajala trojica igrača, Nikola Drinčić, Marko Baša i Miodrag Džudović, koji će se reprezentaciji priključiti na sjutrašnjem treningu.

- Očekivanja su velika, ali imamo još sedam dana da se dobro pripremimo za utakmicu koja je, sigurno jedna od bitnijih u kvalifikacijama. Idemo u Ukrajinu da ostvarimo povoljan rezultat. Biće nam teško, jer su u meču sa Englezima pokazali da su organizovana i dobra ekipa. U Londonu su izgubili tri boda u finišu meča… Ali, mi imamo kvalitet, i nadam se da će nas zaobići povrede i da ćemo biti kompletni. Biće zaista teško, ali sve zavisi od nas, našeg pristupa meču, naše organizacije, rekao je Stefan Savić.

Defanzivac Fiorentine istakao je na raspolaganju selektoru za ulogu u defanzivi koja je najviše potrebna timu.

- Ja sam na raspolaganju selektoru, da igram bilo koju poziciju, koju on olduči da treba da igram. Ako selektor odluči da me stavi na poziciju desnog beka, daću maksimum kao i uvijek. Ukrajinci nijesu opasni samo po bokovima, opsani su i u napadu, na sredini... I u odbrani su zaista jaki. Ali takvi su bili i Englezi pa smo odigrali neriješeno sa njima na Vembliju, rekao je Savić.

Fatos Bećiraj ističe da „hrabre sokole“ očekuje teška utakmica u Kijevu.

- Čeka nsa teška utakmica, ali imamo dosta vremena za pripreme. Idemo da odigramo jednu čvrstu utakmicu i nadam se pozitivnom rezultatu. Radi se o jakoj selekciji. Sada sam igrao protiv Dinama iz Kijeva za koji nastupa dosta reprezentativaca i vidi se da imaju kvalitet. Idemo na pobjedu, imamo kvalitet za to, ali ni remi ne bi bio loš. Oni sigurno očekuju dobar rezultat poslije duela sa Engleskom. Biće tvrda utakmica i mislim da će odlućiti detalji. Imamo samo jendu utakmicu i više vremena da se pripremimo, za razliku od njih koji igraju i u petak. Mi ćemo biti svježiji i to moramo iskoristiti, rekao je napadač Dinama iz Zagreba.

Reprezentacija Crne Gore u srijedu će trenirati u jutarnjem terminu – Vučinić i drugovi treći u nizu treninga počeće u 10.30 na glavnom terenu Trening kampa FSCG. Brifing za predstavnike medija počeće u 10.00 časova.