Fudbaleri Rudara savladali su Budućnost u derbi meču devetog kola Telekom 1. CFL. Pljevljaci su četri puta tresli mrežu protivnika dok je njihova odbrana kapitulirala samo jednom , za ubjedljivu pobjedu na gostovanju velikom rivalu.

Početak meča pod Goricom nije najavljivao debakl Budućnosti koja je povela u devetom minutu kada je Adrović zakucao u mrežu loptu koja se odbila od prečke nakon šuta Kalezića. Rudar je, međutim, uzvratio samo pet minuta kasnije efektnim golom Brnovića koji je prelijepim udarcem spoljnim efeom savladao Agovića. Preokret je stigao već u 26. minutu kada je Igoumanović dobio duel sa Kamberovićem i uhvatio Agovića na krivoj nozi. Do kraja meča mladi reprezentativac Ivanović sa dva gola potpuno potopio velikog rivala.


Budućnosti i Rudar odigrali su još jedan uzbudljiv meč, koji je u potpunosti pripao gostima iz Pljevalja, iako su domaći fudbaleri rano došli do prednosti. Prednost „plavo-bijelima“ donio je Admir Adrović u devetom minutu – napadač domaćih našao se na pravom mjestu i loptu odbijenu od prečke sproveo u mrežu gostiju.


Fudbaleri Rudara nisu dugo čekali na izjednačenje. Samo pet minuta nakon pogotka Adrovića, vezista gostiju Predrag Brnović poravnao je rezultat. Do potpunog preokreta došlo je u 26. minutu kada je Agovića matirao Blažo Igumanović, da bi se do odlaska na odmor i Igor Ivanović upisao u strijelce. Konačan rezultat susreta postavio je Ivanović koji je realizovao munjevit kontranapad koji su izveli Kaluđerović i Igumanović.

Sutjeska je nakon dva kola bez pobjede na gostovanju Mladosti upisala novu „trojku“. Lider šampionata je sigurnom igrom došao do sedme ovosezonske pobjede čime su održali tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Rudar. Izabranici Dragana Radojičića do pobjede na Starom aerodromu došli su golovima Šušnjara i Darka Karadžića. Poraz domaćih ublažio je Eber u sudijskoj nadoknadi vremena.

Čelik je pred svojim navijčaima savladao posljednjeplasirani Mornar. Meč je obilježio napadač domaćih Stevan Račić koji je postigao sva tri gola za svoj tim – mrežu Barana tresao je u šesom, 41. i 55. minutu susreta.

Mogren je na Lugovima bio bolji od Lovćena. Novi trijumf Budvana režirao je Nikola Vujović – brzonogi napadač dva puta je tresao mrežu protivnika. U listu strijelaca upisao se i mladi reprezentativac Žarko Grbobić, dok je jedini pogodak za goste postigao Milivoje Novović.

Grbalj je u Radanovićima ugostio Zetu i nanio šesti ovosezonski poraz ekipi koja je blistala u kvalifikacijama za Evropa ligu. Tim iz Radanovića pitanje pobjednika riješio je u prvom dijelu susreta golovima Nemanje Nikolića i Branislava Jankovića.

Fudbaleri Jedinstva slavili su pobjedu na gostovanju Petrovcu. Bjelopoljci su tri puta tresli mrežu domaćina pod Malim brdom – pobjedu gostiju najavio je Kajević u 33. minutu da bi do kraja susreta mrežu Petrovca dva puta pogodio Vladimir Boričić.



Rezultati

Grbalj - Zeta 2:0

Nikolić 34', Janković 44'

Mogren - Lovćen 3:1

Vujović 54', 90', Grbović 59' - Novović 89'

Mladost - Sutjeska 1:2

Eber 90+7' - Šu[njar 22', Karadžić 90+3'

Petrovac - Jedinstvo 0:3

Kajević 30', Boričić 69', 88'

Čelik - Mornar 3:0

Račić 6', 41', 55'

Budućnost - Rudar 1:4

Adrović 9' – Brnović 14', Igumanović 26', Ivanović 33', 84'