Na sjednici održanoj dana 03.10.2012. godine Sudijska komisija FSCG je analizirala suđenje na utakmicama osmog kola Telekom 1.CFL, na utakmicama osmog kola Druge lige, te na osnovu izvještaja kontrolora suđenja i raspoloživih video zapisa donijela sljedeće odluke:

Telekom 1.CFL

Zeta-Budućnost 1:3
Komisija je suđenje sudije utakmice Pavla Radovanovića ocijenila kao ukupno zadovoljavajuće (suđenje sa manjim oblastima koje treba popraviti). Sudija Pavle Radovanović je ispravno procijenio da u 43. minutu nema prekršaja u kaznenom prostoru gostiju prilikom duela napadača domaćih sa brojem 25 sa vratarem i jednim odbrambenim igračem gostiju. Međutim Radovanoviću je zamjereno nekoliko propusta tehničke prirode (kretanje i u pojedinim situacijama postavljanje) koji nijesu imali uticaja na razvoj igre. Suđenje prvog pomoćnog sudije Veselina Radunovića je ocijenjeno kao dobro (očekivani nivo). Uz to Radunović je bio odlično postavljen u 7. minutu, pa je mogao najbolje da procijeni da li je lopta prešla poprečnu (gol) liniju gostujućih vrata. Učinak drugog pomoćnog sudije Dejana Pajovića je ocijenjen kao zadovoljavajući (suđenje sa bitnim oblastima koje treba popraviti). Pajović je pogrešno procjenio dvije ofsajd situacije koje nijesu uticale na rezultat i ishod utakmice.

Na ostalim utakmicama suđenje je ocijenjeno kao dobro.

Druga liga

Iskra-Ibar 1:1
Komisija je suđenje sudije utakmice Đorđija Ćalića ocijenila kao generalno zadovoljavajuće (suđenje sa bitnim oblastima koje treba popraviti). Sudija Ćalić je napravio nekoliko grešaka u primjeni tehničkih i disciplinskih mjera kao i kontroli utakmice, koje nijesu imale uticaja na rezultat i ishod utakmice.

Arsenal-Bratstvo 0:1
Komisija je suđenje sudije utakmice Miloša Nedića ocijenila kao ukupno zadovoljavajuće (suđenje sa oblastima koje treba popraviti). Sudija Nedić je napravio nekoliko grešaka u primjeni tehničkih i disciplinskih mjera bez uticaja na rezultat.

Na ostalim utakmicama suđenje je ocijenjeno kao uspješno.