Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je u meču posljednjeg kola kvalifikacionog turnira za odlazak na U17 Evropsko prvenstvo od selekcije Rusije rezultatom 3:1. Naši kadeti završili su turnir na posljednjem mjestu grupe 11, iz koje su plasman u elitnu rundu izborile selekcije Češke i Rusije, dok je treće mjesto zauzela reprezentacija Danske.

Za razlika od prethodna dva susreta u grupi, u kojima je naša selekcije bila ravnopravan rivala vršnjacima iz Danske i Češke, današnji susret u potpunosti je pripao Rusima, koji su više od igre imali posebno u drugom poluvremenu susreta.

Rusi su do prednosti došli u finišu prvog dijela susreta preko Gulieva. Vezista „zbornaje“ prošao našu odbranu i udarcem sa ivice kaznenog prostora udarcem po zemlji pogodio mrežu.

Do drugog gola protivnik je došao u 53. minutu nakon udarca sa ulga – loptu u mrežu je poslao Šejdajev, koji je iskmoristio neopreznost Cmiljanića, našao se sam na pet metara od gola i po drugi put matirao Stijepovića.

Nakon izgubljene lopte na sredini terena u nadoknadi vremena i loše reakcije naše odbrane Mariović je sa par metara ubacio loptu u mrežu našeg gola.

Selektor Ljutica je nakon meča istakao da su Rusi upisali potpuno zasluženu pobjedu u današnjem susretu.

- Za razliku od prethodne dvije utakmice, u kojima smo bili ravnopravan protvnik i Danskoj i Češkoj, protiv Danaca promašili ono što se ne promašuje i nepriznatog čistog gola u duelu sa Češkom, danas je odličio fizički momenat koji je kod Rusa bio mnogo bolji nego kod nas. Potpuno zaslužena pobjeda reprezentacije Rusije u današnjem meču. Bili smo i dodatno oslabljeni neigranjem Banovića koji se povrijedi u drugom meču na turniru i njegovo odsustvo je bilo primjetno. Nažalost, pokazalo se da je ovo prejaka grupa za nas, najjača od svih 13 u prvoj rundi kvalifikacija, rekao je selektor Ljutica.


 

Rusija – Crna Gora 3:0

Lanzhot – Stadion na Slajsi.

Sudija: Igor Pristovnik (Hrvatska)

Strijelci
Guliev 36', Šejdajev 53', Mariović 80+

Žuti kartoni
Černov – Grivić, Vujović, Kotorac

Rusija: Lešćuk (Mitrjuškin), S. Makarov, Černov, Kodžanijazov, Nikolaeš, Guliev, Kausarov, Buranov, Rudkovski (Šejdajev), Zuev, Mariović (A. Makarov).

Crna Gora: Stijepović, Grivić, D. Vukčević, Nilović, Popović (Rudović), Šebek, Vujović, Hodžić, Kotorac (A. Vukčević), Cmiljanić, Kukuličić (Morović).