Fudbaleri Sutjeske pretrpjeli su prvi poraz u Telekom 1. CFL - u osmom kolu šampionata Mogren je u Nikšiću slavio sa 2:0. Budućnost je osvojila sva tri boda na gostovanju Zeti, dok je Petrovac slavio na gostovanju Mornaru.


Posljednji meč osmog kola Tekekom 1. CFL igra se u nedjelju u Pljevljima gdje će snage odmjeriti Rudar i Čelik.

Mogren je u Nikšiću prekinuo seriju nepobjedivosti Sutjeske u tekućem šampionatu. Nakon šest pobjeda i jednog remija Nikšićani nisu uspjeli da izađu na kraj sa danas raspoloženim Budvanima. Oba pogotka za ekipu Branislava Milačića postigao je Nikola Vujović. Brzonogi napadač najavio je pobjedu svog tima u posljednjem minutu prvog poluvremena da bi u 79. minutu po drugi put zatresao mrežu lidera šampionata.

Budućnost je bila ubjedljiva u gradskom derbiju sa Zetom - "plavo-bijeli" su tri puta pogodili metu, dok je Zeta samo jednom zatresla mrežu protivnika i to zahvaljujući Admiru Adroviću koji je pogodio sopstvenu mrežu u 76. minutu.

Budućnost je do prednosti došla preko Adrovića u 36. minutu, da bi u nastavku Bošković i Marko Vukčević osigurali nova tri boda za svoj tim.

Petrovac je slavio pobjedu u komšijskom derbiju sa Mornarom rezultatom 2:1. Barani su pretrpjeli novi poraz iako su prvi došli do prednosti pogotkom Obradovića je u 37. minutu. Samo dva minuta kasnije Grbović je poravnao rezultat da bi u 70. minutu Leverda obezbijedio pobjedu Petrovčanima.

Pogodaka nije bilo na preostala dva susreta odigrana dana u kojima su snage odmjerili Jedinstvo i Mladost, odnosno Lovćen i Grbalj.

Posljednji meč osmog kola u kojem se sastaju Rudar i Čelik igra se u nedjelju.

Rezultati
Sutjeska - Mogren 0:2
Vujović 45', 79'
Zeta - Budućnost 1:3
Adrović 76' a.g. - Adrović 36', Bošković 69', M. Vukčević 81'
Mornar - Petrovac 1:2
Obradović 37' - Grbović 39', Leverda 70'
Jedinstvo - Mladost 0:0
Lovćen - Grbalj 0:0
Nedjelja
Rudar - Čelik