Na sjednici održanoj dana 26.09.2012. godine Sudijska komisija FSCG je analizirala suđenje na utakmicama prvog kola Kupa Crne Gore, utakmicama sedmog kola Telekom 1.CFL i utakmicama sedmog kola Druge lige, te na osnovu izvještaja kontrolora suđenja i raspoloživih video zapisa komisija je našla za shodno da komentariše suđenje na sledećim utakmicama:

Kup Crne Gore

Jezero - Lovćen 0:2

Sudija Dragan Mijušković je napravio grešku kada je u 72. minutu, nakon ispravno dosuđenog kaznenog udarca za goste, opomenuo igrača domaće ekipe. Napadač gostiju se nalazio u očiglednoj prilici za postizanje pogotka, pa je igrač domaćina koji ga je faulirao trebao da bude isključen iz igre.

Cetinje - Mornar 1:4
Učinak sudijskog tima na ovoj utakmici je ocjenjen kao vrlo dobar, zbog ispravno donešenih bitnih odluka.

Budućnost - Bratstvo 3:0
Sudija Milovan Milačić je pogrešno procijenio situaciju u posljednjem minutu prvog dijela igre i dosudio indirektan slobodan udarac za goste u kaznenom prostoru domaćina. Sudiji Milačiću je zamjeren i menadžment izvođenja tog indirektnog udarca.

Kom - Berane 1:2
Sudija Milosav Dragović je pogriješio u 62. minutu kada je isključio igrača Koma sa brojem 18 zbog starta na sredini terena (koji je okarakterisao kao nasilničko ponašanje). Pomenuti igrač je napravio nemaran start i adekvatna disciplinska mjera je bila opomena (žuti karton).


Telekom 1.CFL

Lovćen - Zeta 2:0
Sudija Miloš Bošković je pogriješio u 69. minutu dosudivši kazneni udarac za goste. Nakon konsultacije sa prvim pomoćnim sudijom Todorovićem sudija je prihvatio njegovu ispravnu sugestiju i spustio sudijsku loptu sa mjesta gdje se lopta nalazila u vrijeme kada je igra prekinuta. Iako je naknadno donešena ispravna odluka, komisija je, po upustvu o kontrolu suđenja, učinak sudije ocjenila kao suđenje sa jednom jasnom greškom.

Petrovac - Rudar 1:2
Sudija Aleksandar Marković je u nadoknadi vremena u drugom dijelu igre ispravno dosudio kazneni udarac za goste, nakon što je igrač domaćina broj 19 u svom kaznenom prostoru zaustavio loptu rukama. Međutim, sudija Marković je propustio da pokaže opomenu tom igraču Petrovca jer je tim zaustavljanjem lopte rukama prekinuo obećavajući napad. Pošto je pomenuti igrač već imao jednu opomenu, trebao je biti isključen.

Čelik - Budućnost 0:0
Suđenje sudije Nikole Dabanovića je ocjenjeno kao ukupno zadovoljavajuće, sa oblastima koje treba popraviti. Ove oblasti se odnose na nekoliko propusta u procjeni tehničkih mjera, koji nijesu imali uticaja na rezultat i ishod utakmice, a napravljeni su u odnosu na obje ekipe. Komisija je preinačila ocjenu kontrolora suđenja prvom pomoćniku Draganu Vujoviću (zadovoljavajuće suđenje sa oblastima koje treba popraviti) u ocjenu ispod očekivanja. Prvi pomoćnik Vujović je tokom utakmice donio nekoliko pogrešnih odluka prilikom procjene ofsajda, prekršaja koji se desio u njegovoj zoni nadležnosti i izlazaka lopte preko porpečne i uzdužne linije koji je imao  uticaja na tok i razvoj utakmice.


Druga liga
Dečić - Bratstvo 2:0
Komisija je preinačila ocjenu sa kojom je kontrolor suđenja ocjenio suđenje Miloša Novovića (neprihvatljivo suđenje) u ocjenu (suđenje sa jednom jasnom  greškom). Sudija Novović je u 57. minutu propustio da zbog prekršaja jednog igrača gostiju u sopstvenom kaznenom prostoru nad igračem domaćih dosudi kazneni udarac za domaću ekipu, pa je shodno upustvu o kontroli suđenja  ocjenjen sa navedenom ocjenom.

Na ostalim utakmicama suđenje je ocjenjeno kao dobro se nekoliko manje bitnih propusta u vođenju pojedinih utakmica.