Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je u prvom kolu turnira 11 grupe kvalifikacija za odlazak na U-17 Evropsko prvenstvo. Izabranici Borisa Ljutice izgubili su od Danske sa 3:0.

Naša selekcija je odlično otvorila utakmicu, poptuno je dominirala u prvih pola sata igre, ali je i propustila nekoliko odličnih prilika da prva dođe do gola. Najbolje šanse imao je Filip Kukuličić koji je prvo u 22. minutu izašao sam pred golmana, ali je šutirao pored gola, da bi šest minuta kasnije sa pet metara nakon kornera pogodio prečku.

Kazna za promašaje stigla je već u narednom napadu kada je naša odbrana "zaspala" nakon kornera i omogućila Andreasu Kristensenu da neometano pogodi mrežu Stijepovića. U posljednjem minutu prvog dijela Danska je duplirala prednost - Tomasen je šutirao sa više od 30 metara, a naš golman ispustio loptu na nogu Rabenu koji je smjestio u mrežu.

U drugom poluvremenu do izražaja je došla bolja fizička pripremljenost Danske, pa naša selekcija nije imala pravu šansu da se vrati u utakmicu. Tačku na meč stavio je Andersen u 56. minutu nakon loše komunikacije našeg golmana i posljednje linije.

- Ovo je zaista bila nevjerovatna utakmica. Umjesto da prvo poluvrijeme riješimo sa dva gola prednosti, mi smo na odmor pošli sa dva gola zaostatka. Danska je zaista pokazala da je fizički snažniji tim od nas, naročito u drugom poluvremenu, ali se još jednom pokazalo da se promašaji na ovakvim utakmicama skupo plaćaju. Tu prije svega mislim na šanse Kukuličića koje su bile bolje od penala. Uz to, nismo bili sigurni u odbrani što je protivnik znao da kazni - rekao je naš selektor Ljutica.

Naredni meč naša selekcija igra protiv domaćina Češke koja je danas neočekivano lako i ubjedljivo savladala Rusiju sa 3:0. Utakmica na "Slajsi" u Lanžotu igra se u četvrtak u 11 časova.

- Utakmica sa Češkom je za nas biti il' ne biti u ovim kvalifikacijama. Otežavajuća okolnost je što se meč igra u jutarnjem terminu, pa nećemo imati ni dva puna dana na raspolaganju da odmorimo i osvježimo ekipu. Ipak, daćemo sve od sebe u naredna dva meča osvojimo šest bodova i pokušamo da osvojimo jedno od prva dva mjesta - istakao je Ljutica.



Danska - Crna Gora 3:0 (2:0)

Mikulov - Stadion: FC "Palava".
Gledalaca: 300.

Sudija: Sergej Cinkevič (Bjelorusija).

Golovi
1:0 - A.Kristijansen 30'
2:0 - Raben 36'
3:0 - Andersen 56'

Danska: S.Kristijansen, Anušić, A.Kristijansen, Johansen, Larsen (od 64. Solgard), Frankoč, Gemer, Pol (od 57. Olsen), Raben (od 64. Rasmusen), Lang Andersen, Tomasen.

Crna Gora: Stijepović, Grivić, A.Vukčević, Banović, Đ.Vukčević (od 57. Nilović), Morović, Šebek, Vujović (od 54. Milošević), Rudović (od 48. Damjanović), Kukuličić, Cmiljanić.



Rezultati

Češka - Rusija 3:0
Šik 1', Mateju 67', Černji 76'

Danska - Crna Gora 3:0
A.Kristijansen 30', Raben 36', Andersen 56'



Tabela

1. Češka 1 1-0-0 3:0 3
2. Danska 1 1-0-0 3:0 3
3. Crna Gora 1 0-0-1 0:3 0
4. Rusija 1 0-0-1 0:3 0