Fudbalski savez Crne Gore će u utorak, 25. septembra, biti domaćin seminara o održavanju terena sa vještačkom podlogom. Seminar će biti održan u velikoj sali za sastanke u hotelu „Podgorica“ u Podgorici, a počeće u 10 časova.

Organizator seminara biće Fudbalski savez Crne Gore i UEFA ispred koje će govoriti Šaso Atekame Gabrijel, koordinator Het-trik programa evropske kuće fudbala. Ispred struke predavanja će održati Alister Koks iz „Labosporta“, svjetskog lidera u laboratorijskom testiranju posvećenom podlogama i opremi za sport, koji će govoriti o vještačkom busenu i održavanju istog, dok će praktičnu demonstraciju na trening kampu na starom aerodromu održati Aleks Bobejka iz „SMG-a“, njemačke kompanije koja je pionir u izgradnji specijalizovanih mašina za održavanje vještačkih podloga.

Prisustvo seminaru potvrdili su predstavnici fudbalskih klubova Čelik, Sutjeska, Mladost, Dečić, Igalo, Mogren, Nikšić, Mornar, Lovćen, Jedinstvo, Grbalj i Budućnost, kao i predstavnici sportskih centara Bar, Berane i Pljevlja, opštine Kolašin i Trening kampa FSCG. Seminar je otvoren za sva zainteresovana fizička i pravna lica, kao i za predstavnike medija.



PROGRAM SEMINARA

Hotel „Podgorica“

10:00    Dobrodošlica
10:15    Uvod i plan rada (Z.Radulovic, FSCG)
10:25    Obraćanje M.Đurđevca, generalnog sekretara FSCG
10:30    Teoretski dio – „O sintetičkoj podlozi“ (A.Koks, Labosport)
11:15    Pauza
11:30    Obraćanje Branislava  Radevića, Sportski centar Bar
11:45    Teoretski dio  – „Održavanje sintetičkih podloga“ (A.Koks, Labosport)
12:30    Ručak

Trening kamp FSCG

14:00    Prezentacija mašina (SMG)
15:15    Praktični dio