GENERALNI SEKRETAR FSCG ISTAKAO DA ĆE SE VEOMA MALI BROJ ULAZNICA ZA MEČ SA ITALIJOM NAĆI U SLOBODNOJ PRODAJI


Generalni sekretar Fudbalskog saveza Crna Gore Momir Đurđevac saopštio je na presćčš konferenciji održanoj u četvrtak da će se veoma mali broj karta za kvalifikacioni meč sa Italijom naći u slobodnoj prodaji.



Đurđevac je kazao da mu je žao što FSCG neće moći da ispoštuje sve one koji su željeli da se nađu na stadionu pod Goricom i najavio da će minimalan broj ulaznica biti pušten u slobodnu prodaju tokom naredne sedmice.

Generalni sekretar je istakao da je prethodnih dana u nacionalnu kuću fudbala pristigao izuzetno veliki broj zahtjeva za kupovinu karata za meč sa aktuelnim svjetskim prvakom putem trebovanja, što potvrđuje potrebu povećanja kapaciteta stadiona pod Goricom na makar 20 hiljada mjesta.

"Utakmica je dobar povod da svi oni koji treba da investiraju u gradski stadion konačno donesu odluku da se izgradi istočna tribina, zaokruži stadion i poveća kapacitet makar na 20 hiljada mjesta", rekao je generalni sekretar FSCG.

Đurđevac je dodao da se, nijedna druga zastava, osim crnogorske i italijanske neće naći na tribinama stadiona.

"Želimo da to bude sportski događaj i ništa drugo. Svi koji imaju drugu namjeru ili drugu zastavu biće mu oduzeta. Stoga, upućujemo generalni apel da dva bitna događaja za Crnu Goru, sportski i politički, ne miješamo jedan sa drugim", zaključio je Đurđevac.

Dok je generalni sekretar više pažnje posvetio pitanjima tehničke prirode, predsjednik FSCG Dejan Savićević, osvrnuo se na sportski aspekt duela sa Italijom.

Savićević je izrazio optimizam po pitanju konačnog ishoda duela pod Goricom.

"Nadam se da velikom željom i borbenošću moćemo nadoknaditi izostanak Vučinića i ostvariti povoljan rezultat. Veći sam optimista nego uoči duel dvije selekcije koji je odgran u Lećeu. Igramo pred našom publikom, imaćemo veliku podršku i to će nam biti dodatni motiv", rekao je Savićević.

Predsjednik FSCG se osvrnuo i na poziv defanzivcu moskovske Lokomotive, Marku Baši.

"Ukoliko se ne odazove pozivu selektora Filipovića za duel sa meč sa Italijom, Marko Baša više neće biti pozivan u reprezentaciju Crne Gore", dodao je predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore.