Fudbaleri Sutjeske nisu uspjeli da izjednače rekord crnogorskog šampionata od sedam uzastopnih pobjeda na otvaranju sezone - Nikšićani su danas morali da se zadovolje remijem bez golova sa Grbljem u sedmom kolu Telekom 1.CFL.

Remi lidera iskoristio je Rudar koji je pobjedom u Petrovcu stigao na tri boda zaostatka u odnosu na Nikšićane. Pljevljake je do pobjede nosio kapiten Nedjeljko Vlahović koji je pod Malim brdom postigao dva pogotka - prvi u 50. minutu odličnim udarcem iz daljine, a drugi iz penala u prvom minutu sudijske nadoknade nakon što je Lakić igrao rukom u svom šesnaestercu. Gol za Petrovac postigao je Vujačić preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca.

Veliko iznenađenje napravilo je Jedinstvo koje je u Budvi savladalo Mogren sa 1:0. Gol odluke stigao je u finišu prvog poluvremena kada je Radulović sjajnim udarcem sa 17 metara pocijepao mrežu domaćina.

Zeta je nastavila da posrće u domaćem šampionatu - tim Rada Vešovića poražen je na Cetinju sa 2:0. Pobjedu Lovćena najavio je Turković u 29. minutu uz malo sreće i odličnu asistenciju Đurkovića, da bi tačku na meč stavio Đurišić u trećem minutu sudijske nadoknade.

Uzbudljivo je bilo na Starom aerodromu gdje je Mladost nakon velikog preokreta savladala Mornar. Gosti su poveli u 64. minutu preko Ćulafića koji je kaznio veliku grešku golmana Čučkovića, ali je domaćin uspio da uzvrati deset minuta prije kraja meča prekrasnim "makazicama" Rotkovića na pas Šćepanovića. Pobjedu gostima donio je Šćepanović iz penala koji je skrivio Damjanović, minut prije kraja regularnog toka.

Derbi sedmog kola igra se sjutra u Nikšiću gdje će aktuelni osvajač Kupa Čelik dočekati aktuelnog šampiona Budućnost. Meč na stadionu Željezare počeće u 15 časova uz direktan televizijski prenos na RTCG.



Rezultati


Grbalj - Sutjeska 0:0

Petrovac - Rudar 1:2
Vujačić 53' - Vlahović 50', 90+1' (p)

Lovćen - Zeta 2:0
Turković 29', Đurišić 90+3'

Mogren - Jedinstvo 0:1
Radulović 42'

Mladost - Mornar 2:1
Rotković 80', Šćepanović 89' (p) - Ćulafić 64'


Nedjelja

Čelik - Budućnost
(15.00)