Na sjednici održanoj dana 19.09.2012. godine Sudijska komisija FSCG je analizirala suđenje na zaostaloj utakmici trećeg kola Telekom 1.CFL, na utakmicama šestog kola Telekom 1.CFL, kao i suđenje na utakmicama petog i šestog kola Druge lige.

Na osnovu izvještaja kontrolora suđenja i raspoloživih video zapisa donijela sljedeće odluke:

Telekom 1.CFL

Komisija je konstatovala da je suđenje na zaostaloj utakmici trećeg kola Telekom 1.CFL Jedinstvo-Zeta i na utakmicama šestog kola Telekom 1.CFL bilo uspješno.

Druga liga (5. kolo)

Bokelj-Igalo 2:2
Komisija je smanjila ocjenu kojom je kontrolor ocjenio sudiju utakmice Milovana Milačića - dobro suđenje (očekivani nivo). Sudija Milačić je propustio da pokaže drugu javnu opomenu te isključi igrača gostujuće ekipe u nadoknadi vremena u drugom poluvremenu, koji je napravio nemaran start nad protivničkim igračem pored uzdužne linije, u terenu za igru, prekidajući obećavajući napad. Zbog navedenog propusta, a shodno uputstvu o kontroli suđenja, komisija je suđenje ocjenila sa jedna jasna greška.

Na ostalim utakmicama suđenje je ocjenjeno kao uspješno.

Druga liga (6. kolo)

Bratstvo-Bar 0:1
Suđenje sudije utakmice Vladimira Bjelice je od strane kontrolora suđenja, kao i komisije, ocjenjeno kao neprihvatljivo. Naime, sudija Bjelica je napravio niz pogrešnih procjena i propusta u primjeni tehničkih i disciplinskih mjera. U 45. minutu je pogrešno procijenio duel u kaznenom prostoru domaćina između vratara domaćeg tima i jednog igrača gostiju, pa dosudio prekršaj nad vratarem i poništio regularan pogodak gostujućeg tima. Sudija je napravio grešku i u 87. minutu kada je igrač domaćeg tima sa brojem 3, u borbi za loptu u svom kaznenom prostoru laktom udario protivničkog igrača u predjelu lica. Sudija je, umjesto da dosudi kazneni udarac za goste i isključi igrača domaćeg tima sa brojem 3 zbog nasilničkog ponašanja, dozvolio razvoj igre.

Na ostalim utakmicama suđenje je ocjenjeno kao dobro.