Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore pobijedila je danas u Mohaču odgovarajuću selekciju Mađarske sa 2:1. Tako su se naše kadetkinje revanširale odličnom domaćinu za težak poraz koji je doživjela dva dana ranije, kada su Mađarice slavile sa 4:0.

Mađarska je i danas u prvom poluvremenu imala inicijativu, ali su prava opasnost po naš tim bili tek pokušaji iz daljine koje je uspješno "hvatala" naša golmanka Žižić. Crna Gora, s druge strane, stvorila dvije odlične prilike za Vulić i Krivokapić, ali su naše igračice bile zamalno neprecizne u završnici.

U drugom poluvremenu naš tim je potpuno dominirao, ali su prve do gola stigle Mađarice - u 58. minutu naša odbrana je loše reagovala na dugu loptu koja je stigla sa polovine protivnika, što je iskoristila Diošegi da donese prednost svom timu. Izjednačenje je stiglo deset minuta kasnije kada je Milica Vulić postigla prekrasan pogodak direktno iz kornera.

Potpuni preokret potpisala je Darija Đukić u 72. minutu kada je odlično reagovala na kratko odbijenu loptu nakon pokušaja Šturanović sa 20-ak metara.

- U prvom poluvremenu igra je bila veoma izjednačena. Protivnik je imao inicijativu, ali je naš gol ugrožavao samo pokušajima iz daljine, dok smo mi bili opasniji iz kontranapada. U nastavku smo diktirali ritam i stvorili mnogo više prilika, a imali smo i snage da nakon nesrećno primljenog gola u veoma kratkom roku preokrenemo rezultat i dođemo do pobjede - kaže naš selektor Zoran Mijović.

Po riječima Mijovića, dvomeč sa Mađarskom je potvrdio da imamo veoma talentovanu generaciju, ali i bio dobra škola za igračice pred početak kvalifikacija za WU-17 Evropskom prvenstvo.

- Izuzetno sam zadovoljan ovom akcijom, jer smo protiv jako kvalitetne selekcije pokazali oba naša lica. Prvi meč smo dobro počeli, ali smo nakon prestrogog isključenja naše igračice bili primorani da 65. minuta igramo brojčano oslabljeni. Pred kraj prvog poluvremena doživjeli smo pravi "blek-aut" i dozvolili protivniku da u samo 13 minuta postigne četiri gola i riješi tu utakmicu. Međutim, naučili smo lekciju pa smo u današnjem meču u potpunosti onemogućili protivnika da napravi bilo šta pred našim golom. Djevojke su pokazale kvalitet i stekle dragocjeno iskustvo uoči starta kvalifikacija u Holandiji. Ostaje nam da u narednih mjesec dana vrijedno radimo i iskoristimo predstojeći period kako bi se što bolje pripremili za najveći izazov u ovoj godini - zaključio je Mijović.

Naša kadetska reprezentacija narednog mjeseca putuje u Holandiju na turnir osme grupe kvalifikacija za odlazak na WU-17 Evropsko prvenstvo, čime će postati prva naša ženska selekcija koja će igrati zvanične utakmice pod zastavom Uefe. Naša selekcija će turnir otvoriti 20. oktobra protiv domaćina, dva dana kasnije igraće sa Ukrajinom, dok će takmičenje završiti 25. oktobra protiv Kazahstana.



Mađarska - Crna Gora 1:2

Mohač - Gradski stadion.
Gledalaca: 200.

Golovi
1:0 - Diošegi 58'
1:1 - Vulić 68'
1:2 - Đukić 72'

Žuti kartoni
Čorbaji, Zolimi - Mađarska
Vidić, Ivaštanin - Crna Gora

Mađarska: Sami, Lazar, Zolimi, Bokor (Nagipal), Feneši, V.Sabo, Kajan (Gal), Diošegi, Oreg (Balaš), D.Sabo, Čorbaji.

Crna Gora: Žižić, Ivaštanin, Đurković (Miljanić), Vulić, Goranović, Mićunović, Krivokapić, Šturanović, Bojat (Divanović), Vidić, Đukić.