Fudbaleri Sutjeske nastavljaju da ruše sve prepreke pred sobom u Telekom 1. CFL. Šesti rival koji je položio oružje pred Nikšićanima bio je Lovćen, koji je kraj Bistrice savladan sa 2:0. Maksimalan učinak izabranika Dragana Radojičića u prvih šest kola i prednost od pet bodova u odnosu na drugoplasirani Rudar.

Šesti trijumf Sutjeske potpisali su Andrija Pejović i Đorđe Šušnjar. Prvi je u 20. minutu umjesto centaršuta uputio direktan udarac na gol i prevario golmana Vujovića, dok je Šušnjar nakon solo prodora ovjerio pobjedu svog tima.

Najubjedljiviju pobjedu upisali su fudbaleri Budućnosti koji su na svom terenu savladali Petrovac rezultatom 4:1. Plavo-bijeli su tako upisali treći ovosezonski trijumf i izjednačili se sa Čelikom koji se nalazi na trećoj poziciji na tabeli.

Seriju golova u meču odigranom pred praznim tribinama Gradskog stadinona pod Goricom otvorio je Adrmi Adrović u petom minutu kada je glavom nakon kornera pogodio metu. Isti igrač je tri minua prije kraja prvog dijela duplirao prednost Budućnosti, da bi samo minu kasnije Marko Vukčević po treći put zatresao mrežu Petrovčana. Gosti su odgovorili u nastavku preko Gazivode koji je pogodio nakon kontranapada, da bi u 90. minutu Flavio pogodio iz slobodnog udarca za konačnih 4:1.

Šesto kolo Telekom 1. CFL donijelo je i prvu ovosezonsku pobjedu Zete u nacionalnom šampionatu. Golubovčani su pred svojim navijačima savladali Čelik rezultatom 3:1, iako su Nikšićani na poluvrijeme otišli sa golom prednosti – Račić je u 15. minutu pogodio mrežu domaćina.

Nastavak susreta donio je veliku ofanzivu Zete koja je rezultirala sa tri pogotka. Izjednačenje je stiglo u 48. minutu nakon udarca Orlandića, da bi samo četiri minuta kasnije Boljević donio potpuni preokret. U sudijskoj nadoknadi Došljak je ovjerio pobjedu tima iz Golubovaca.

Rudaru je bio dovoljan jedan pogodak da upiše sva tri boda u odmjeravanju snaga sa ekipom Mladosti. Nerić je u prvom napdu u drugom poluvremenu susreta zatresao protivničku mrežu i postavio konačan rezultat susreta.

Mogren je pogotkom Ivanovića osvojio sva tri boda na gostovanju Mornaru, dok je duel Jedinstva i Grblja završen bez pogodaka.

Rezultati
Sutjeska – Lovćen 2:0
Pejović 20', Šušnjar 65'
Budućnost – Petrovac 4:1
Adrović 5', 42', M. Vukčević 43', Flavio 90' – Gazivoda 67'
Zeta – Čelik 3:1
Orlandić 48', Boljević 52', Došljak 90' – Račić 15'
Rudar – Mladost 1:0
Nerić 46'
Mornar – Mogren 0:1
Ivanović 47'
Jedinstvo – Grbalj 0:0