"A" reprezentacija Crne Gore ubjedljivo je savladala San Marino u gostima i upisala prvu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Meč sa jednom od najslabijih evropskih selekcija završen je rezultatom 6:0 u korist našeg tima, koji je u Seravaleu praktično imao samo jači trening koji im je omogućio da se popnu na čelo naše kvalifikacione grupe.

Utakmica na Olimpijskom stadionu je počela u veoma sporom tempu, ali je živnula nakon 24. minuta kada je domaćina "načeo" debitant Luka Đorđević. Najmlađi igrač koji je ikada obukao dres "hrabrih sokola" je prvo odigrao dupli pas sa Jovetićem, a onda sa nekoliko koraka zakucao u mrežu loptu koja se odbila od stative nakon šuta našeg kapitena.



Samo dva minuta kasnije naša selekcija je duplirala prednost preko Fatosa Bećiraja, koji je sa pet metara zakucao loptu u mrežu nakon dodavanja Đorđevića. Do kraja poluvremena naša selekcija je sa pola gasa stvorila nekoliko šansi pred golom domaćina, a najljepši pokušaj viđen je tri minuta prije odlaska na odmor kada su "makazice" Jovetića bile zamalo neprecizne.

I u drugom poluvremenu naša selekcija je do vrha napunila mrežu nedoraslog protivnika. Seriju golova otvorio je Bećiraj nakon nove asistencije Đorđevića u 52. minutu, da bi u 69. minutu Zverotić "bombom" sa više od 20 metara četvrti put savladao nemoćnog Alda Džuniora Simonćelija.

Do kraja meča dva puta se u listu strijelaca upisao i Andrija Delibašić, prvi put u 78. minutu nakon šuta Damjanovića, a potom i četiri minuta kasnije nakon prodora i odličnog centaršuta Kasalice sa lijeve strane.

Naša selekcija se tako iz male države na Apeninima vraća sa najubjedljivijom pobjedom u svojoj istoriji, ali i sa četiri boda koja joj omogućavaju da oktobarski termin dočeka na prvom mjestu grupe H.



San Marino - Crna Gora 0:6 (0:2)

 

Seravale - Olimpijski stadion.
Gledalaca: 1.947.

Sudija: Nil Dojl (Republika Irska).

Strijelci
0:1 - Đorđević 24'
0:2 - Bećiraj 26'
0:3 - Bećriaj 51'
0:4 - Zverotić 69'
0:5 - Delibašić 78'
0:6 - Delibašić 82'

Žuti kartoni
F.Vitajoli, D.Simonćini, Ćervelini - San Marino
Đorđević - Crna Gora

San Marino: A.Simonćini, Broli (od 84. Vanući), F.Vitajoli, Ćervelini, D.Simonćini, Dela Vale, Gasperoni, Kopini, Rinaldi, Marani (od 64. Ćibeli), M.Vitajoli (od 80. Maca).

Crna Gora: M.Božović, Savić, Volkov, Baša, Džudović, Peković, Vukčević (od 66. Zverotić), Đorđević (od 66. Delibašić), Bećiraj (od 75. Kasalica), Jovetić, Damjanović.