"A" selekcija Crne Gore doputovala je danas u Seravale i trenirala na Olimpijskom stadionu najmanje evropske države. Prvi put u svojoj istoriji naš tim ulazi kao izraziti favorit protiv nekog protivnika u kvalifikacionim utakmicama, ali upravo zbog te činjenice selektor Branko Brnović i kapiten Stevan Jovetić upozoravaju da selekciju San Marina moraju doživjeti ozbiljno.

- Ne smijemo da potcijenimo protivnika. Vidim, svi pišu po novinama da ćemo da slavimo ubjedljivo. Iskreno, za svaku utakmicu se spremam jednako bez obzira na ime protivnika. Moramo odigrati koncentrisano, da uđemo u utakmicu sto posto, jer jedino tako možemo da slavimo. Mi smo profesionalci, na papiru smo favoriti, ali to moramo da pokažemo na terenu, to je jedino mjerilo - smatra Jovetić koji će sjutra preuzeti kapitensku traku od povrijeđenog Mirka Vučinića.

Naš napadač očekuje da će domaćin igrati izuzetno defanzivno, te da je zbog toga važno brzo postići gol.

- Vjerovatno će se somaćin braniti i pokušati da nas iznenadi iz kontre. Mi moramo od starta krenuti silovito, da postignemo gol rano i poslije će biti mnogo lakše. Dan poslije utakmice sa Poljskom smo bili tužni, dosta smo se potrošili i fizički i psihički, jer smo igrali kod kuće i velika su očekivanja navijača, ali sjutrašnju utakmicu dočekaćemo spremni. Pritisak uvijek postoji, jer svi mi želimo da damo najviše što možemo. Zaboravio sam promašaj protiv Poljske. To je fudbal, idemo dalje - istakao je Jovetić.



I selektor Brnović podsjeća da naša selekcija ne može sebi dozvoliti luksuz da potcijeni bilo kojeg protivnika.

- Ekipa je bila dosta istrošena poslije Poljske, ali oporavili smo se. Očekujem da momci koji izađu protiv San Marina pruže maksimum. Biće dosta izmjena u sastavu. Bod protiv Poljske nije smak svijeta, ali bi bio smak svijeta ako ne uzmemo tri poena protiv San Marina. Rekao sam igračima da moraju da razmišljaju kao da igramo protiv Ukrajine. Ovi što izađu moraju dati maksimum, a ako to bude tako onda neće biti problema. Zadovoljan bih bio sa pobjedom i tri boda, nije važno sa koliko ćemo golova slaviti. Nemamo šta da čekamo, moramo da krenemo ofanzivno i da što prije postignemo gol - rekao je Brnović.

U timu neče biti Vučinića i Drinčića zbog povrede, dok je Pavićević suspendovan. Pod velikim znakom pitanja je i nastup lakše povrijeđenog Jovanovića i bolesnog Savića.

- Biće izmjena, ali samo zbog povrede i istrošenosti. Pod znakom pitanja su Savić i Jovanović. Imam dilema u odbrani, a na sredini igraće Peković i Vukčević u sredini i Đorđević i Bećiraj na krilima, dok će u napadu igrati Damjanović i Jovetić - rekao je naš selektor.

Duel u Seravaleu počeće u 20.30 časova na Olimpijskom stadionu koji može primiti sedam hiljada gledalaca. Pored članova delegacije i sponzora FSCG, naša selekcija će sjutra imati podršku i više od 350 navijača koji su doputovali u malu apeninsku državu kako bi pomogli "hrabrim sokolima" da upišu prvu pobjedu u zvaničnim utakmicama u ovom kvalifikacionom ciklusu. U drugom meču naše kvalifikacione grupe sastaće se Poljska - Moldavija i Engleska - Ukrajina.