Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je u meču za petom mjesto na memorijalnom turniru „Stevan Ćele Vilotić“ od selekcije Srbije rezultatom 2:1.

Pobjedu „orlića“ potpisali su Đurđević sa bijele tačke i Meleg, dok je jedini pogodak za našu selekciju postigao Đalović. Meč su, pored tri gola, obilježila i četiri crvena kartona, po dva na obije strane – Vojvodić i Ožegović su „pocrvenjeli“ u redovima Srbije, a Janković i Lagator u redovima „sokolića“.

Naši omladinci odlično su otvorili meč i već nakon deset minuta došli do prednosti. Janković je nakon prodora sjajno pronašao Đalovića koji je mrežu protivnika zatresao udarcem sa pet metara.

Selekcija Srbije došla je do izjednačenja dva minuta prije odlaska na odmor – Raspopović je u svom kazenom prostoru srušio Đurđevića koji je potom loptu sa bijele tače poslao iza leđa Delibašića.

Na samom startu drugog dijela domaćin je došao do potpunog preokreta – pogodak za pobjedU Srbije postigao je Meleg.

Nakon drugog gola Srbije na terenu je bilo više nervoze nego lijepih poteza, pa su ranije na tuširanje morala četiri igrača. Prvi je isključenje zaradio naš vezista Marko Janković u 55. minutu da bi mu se u 77. minutu u svlačionici priključio i Lagator. U poslednjih deset minuta crvene kartone u redovima Srbije zaradii su Vojvodić i Ožegović.

Selektor Miljenović na kraju turnira rekao je da i pored rezultatskog neuspjeha nije nezadovoljan igrama njegovih izabranika.

- Imali smo puno problema pred ovaj meč jer je više od pola igrača imali problema sa stomačnim virusom, ali smo i pored toga dobro počeli meč, došli do prednosti a nakon gola imali i veliku priliku koju je propustio da realizuje Kalačević. U samom finišu poluvremena primili smo gol sa penala a na početku nastavka i drugi gol. Osim toga poremetilo nas je i rano isključenje Jankovića. I pored svih tih problema igrači su pokazali veliku želju i karakter, tako da smo do kraja utakmice imali još nekoliko velikih prilika da zabilježimo pozitivan rezultat, što se nažalost nije desilo. Poznato je da smo na turniru nastupali bez pet standardnih igrača, sa nekoliko debitanata pa i pored rezultatskog neuspjeha ne mogu u konačnom biti nezadovoljan jer smo u svim susretima bili ravnopravni protivnici, rekao je Miljenović.


 

Srbija – Crna Gora 2:1

Bačka Topola – Gradski stadion.
Gledalaca: oko 200.

Sudija: Simović (Srbija)

Strijelci
Đurđević 43' (p), Meleg 47' – Đalović 10'

Žuti kartoni
Kalačević, Vujačić, Delibašić

Crveni kartoni
Vojvodić, Ožegović – Janković, Lagator

Srbija: Rajković, Antić, Petrić, Filipović, Meleg, Savićević (Ožegović), Đurđević (Stojanović), Tripković, Karanfilovski (Živković), Čavrić (Petrović), Vojvodić.

Crna Gora: Delibašić, Raspopović (Racković), Milošević, Vujačić, Kopitović, Kalačević (Kosović), Janjušević (Poček), Đalović (Karadžić), Jeknić, Lagator, Janković.