Fudbaleri Crne Gore igrali su neriješeno sa reprezentacijom Poljske na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Kao i prije četiri godine prvi meč naše selekcije u borbi za Mundijal završen je rezultatom 2:2.

Poljska je povela već u šestom minutu kada je Levandovski majstorski ukrotio dugu loptu na našoj polovini, iskoristio svoju brzinu da pobjegne Pavićeviću i natjerao Savića da ga sruši u svom šesnaestercu. Isladnski sudija Jakobson je pokazao na bijelu tačku, a kapiten gostiju Blažčikovski nije pogriješio.

Rano primljeni gol nije obeshrabrio našu selekciju koja je kroz veliki posjed lopte počela da steže obruč oko gola Poljske. Mreža gostiju prvi put se tresla u 24. minutu kada je Vučević glavom savladao Titona nakon centaršuta Volkova, ali gol nije priznat jer se naš vezista nalazio u ofsajdu. Izjednačenje je stiglo tri minuta kasnije kada je Vučinić petom ostavio loptu za Drinčića, a naš vezista "bombom" sa više od 20 metara na najbolji način proslavio svoj rođendan.



Tribine su proključale, publika je osjetila da naša selekcija ima snagu da već do poluvremena napravi totalni preokret već do poluvremena. Tako je i bilo - izvanredna igra našeg tima krunisana je u drugom minutu sudijske nadoknade kada je Vučinić nakon kornera koji je izveo Drinčić ramenom uz pomoć prečke donio prednost "hrabrim sokolima".

U drugom poluvremenu, ekipa se svjesno blago povukla kako bi pokušala da razvuče protivnika i iskoristi prostor iza njegovih leđa. Međutim, koban je bio neopravdano dosuđen prekid u 55. minutu iz kojeg je Mježejevski, nakon centaršuta Obraniaka, glavom matirao nemoćnog gola Božovića. Samo minut kasnije Vučinić je genijalnim pasom lansirao Jovetića samog pred poljskog golmana ali naš je naš napadač šutirao pored gola.

Nade našeg tima da može do pobjede počele su da se ruše od 69. minuta je Savo Pavićević prvo dobio žuti karton zbog oštrog starta nad Levandovskim, nakon čega je u gužvi kod prekida udario bez lopte poljskog napadača. Brojčana prednost Poljaka je, međutim, bila kratkog daha pošto je i Obranijak četiri minuta kasnije udario Kasalicu, prvo nogom sa zemlje nakon duela, a zatim i glavom u lice prilikom ustajanja i zasluženo dobio crveni karton.

Crna Gora je pokušala da u finišu utakmice pritisne protivnika, ali nije imala dovoljno snage da iskoristi inicijativu koju je imala - Drinčić i Jovanović su bili premoreni, Volkov i Zverotić su utakmicu završili povrijeđeni, dok je kapiten Vučinić uprkos povredi stisnuo zube i do kraja bio naš najopasniji igrač. I Poljska je u finišu imala svoje šanse, ali Levandovski nije imao sreće da dva odlična pokušaja kruniše golom.

Novu priliku da upiše prvu pobjedu u ovom ciklusu naša selekcija će imati u utorak, kada će u gostima igrati protiv San Marina. "Hrabri sokoli" će u Seravale otputovati dan ranije gdje će ternirati u večernjem terminu. Utakmica na Olimpijskom stadionu počeće u 20.30 časova.



Crna Gora - Poljska 2:2

Podgorica - Gradski stadion.
Gledalaca: 11.420.

Sudije: Kristin Jakobson (Island).

Strijelci
0:1 - Blažčikovski 6' (p)
1:1 - Drinčić 27'
2:1 - Vučinić 45+2'
2:2 - Mježejevski 55'

Žuti kartoni
Vučinić, Pavićević, Džudović - Crna Gora
Polanski - Poljska

Crveni karton
Pavićević 69' - Crna Gora
Obranijak 73' - Poljska

Crna Gora: Božović, Pavićević, Baša, Savić, Jovanović (od 65. Kasalica), Drinčić (od 84. Džudović), Zverotić, Vukčević (od 71. Peković), Volkov, Jovetić, Vučinić.

Poljska: Titon, Glik, Borisjuk (Muravski), Polanski, Vavržnjak, Pišček, Grosicki (od 46. Mježejevski), Blaščikovski, Vasilevski, Obranijak, Levandovski (Saganovski).