Selektor "A" selekcije Crne Gore Branko Brnović je razočaran rezultatom koji su njegovi igrači upisali na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, ali ne i igrom koju su "hrabri sokoli" prikazali , naročito u prvom poluvremenu.

- Razočaran sam rezultatom, to je prvi utisak, iako je na kraju i ovaj bod dobar ako se ima u vidu da smo se bili previše otvorili u drugom dijelu drugog poluvremena. Realno, mogli smo i da izgubimo. Prvo poluvrijeme smo odigrali odlično, dali dva gola, a u drugom smo neshvatljivo pali. Potom smo imali veliku šansu Jovetića, onda i crveni karton - rekao je Brnović na startu svog izlaganja na konferenciji za novinare nakon utakmice. - Primili smo rano gol i morali smo da krenemo, reagovali smo veoma dobro i prvim poluvremenom sam prezadovoljan. U drugom smo imali problema, uglavnom s umorom, dosta igrača se žalilo, a onda je mnogo poremetilo i isključenje Sava Pavićevića. Isprovociralo ga je to što mu je dosuđen faul koji mislim da nije bio. Nije to smjelo da mu se desi, faul je bio na 40 metara, ali takve stvari se dešavaju.

Brnović je podsjetio da je upozoravao na kvalitete Poljske, koje je domaćin posljednjeg evropskog prvenstva potvrdio i u Podgorici. I pored žala za dva ispuštena boda, Brnović smatra da će naša selekcija imati priliku da nadoknadi propušteno utakmicama koje dolaze.

- Govorio sam da je Poljska jako dobra ekipa, ali se u javnosti stekla slika da ćemo s njima lako, da možemo da im damo tri ili četiri gola. Vjerovatno su se sada svi uživo uvjerili i kakav je napadač Levandovski. Nismo pobijedili, ali nije smak svijeta, idemo dalje. Mislim da je Poljska bolja ekipa od Ukrajine i mogu da kažem da ćemo u Ukrajini igrati na trijumf - jasan je Brnović.

Naš selektor je otkrio da su izmjene koje je napravio bile prinudne zbog povreda i umora njegovih igrača.

- Pola ekipe se žalilo na umor i povrede. Nikola Drinčić je i na poluvremenu rekao da ne može, ali je stisnuo zube, jer je znao da je potreban. Problem ima i Milan Jovanović, Vladimir Volkov se žalio na povredu kao i Zverotić. Morao sam da mislim da prostor koji ostavljamo pozadi. Znate da uvijek želim da napadamo, ali stanje igrača na terenu je bilo loše i nisam imao izbora, izmjene su morale da budu onakve.

Brnović je bio razočaran zbog načina na koji smo primili oba gola.

- Od kad sam selektor praktično smo svaki gol smo primili nakon greške, naivno. Potrudićemo se da ove kvalifikacije odradimo drugačije nego one prve kada smo ciklus otvorili remijem sa Bugarima. Naš cilj je da u naredne tri utakmice osvojimo devet bodova. Zadatak neće biti lak, ali smo mi i večeras potvrdili da imamo kvalitet za to - zaključio je naš selektor.

Na kraju, selektor se zahvalio navijačima na sjajnoj podršci koju su pružili njemu i njegovim igračima.

- Moram da istaknem da je podrška navijača i ovog puta bila fantastična. Možda su se mogli uzdržati od ubacivanja petardi i stolice, zbog čega je igra u dva navrata nakratko prekinuta u trenucima kada smo dominirali, ali zaista moram da istaknem da je podrška koju su nam pružili bila veličanstvena - istakao je naš selektor.