Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je u drugom meču memorijalnog turnira „Stevan Ćele Vilotić“ od selekcije Ukrajine rezultatom 1:0.

“Sokolići“ su ponovo imali terensku inicijativu, veći broj prilika i udaraca na gol, ali su Ukrajinci bili konkretniji i postigli jedini pogodak preko Blizničenka u 40. minutu.

Prvu priliku za našu selekciju propustio je Karadžić u 17. minutu – nakon dobrog prodora po desnoj strani, namjestio se na šut i poslao je preko prečke.

Sedam minuta kasnije Šljivančanin je nakon kontranapada bio u prilici da bi Ukrajinci odgovorili preko Blizničenka iz slobodnog udarca. Isti igrač je u 40. minutu odlučio meč udarcem sa desetak metara.

U nastavku susreta Kalačević je tukao iz slobodnog udarca ali je bio neprecizan. Do kraja susreta izgledne prilike su propustili da realizuju Karadžić i Kalačević.

Naredni meč na turniru „Stevan Ćele Vilotić“ naša selekcija igra 10. septembra.



Crna Gora – Ukrajina 0:1

Bačka Topola – Gradski stadion.
Gledalaca: oko 250.

Sudija: Nemanja Gajdobranski (Srbija)

Strijelci
Blizničenko 40'

Žuti kartoni
Poček – Azacki, Sobol, Šovljanski

Crna Gora: Kordić, Milošević, Kopitović, Racković (Janković), Kosović, Kalačević (Jeknić), Karadžić, Kaluđerović (Raspopović), Šćepanović, Šljivančanin (Poček), Lagator.

Ukrajina: Sarnajevski, Mirošnjik, Šiška, Blizničenko, Sobol, Jurčenko, Azatski, Koblenko (Kolobas (Pritkovski), Misnov (Majik), Pavlenko, Čačua (Vasiljev).