Mlada reprezentacija Crne Gore igrala je neriješeno sa Češkom rezultatom 0:0 u pretposljednjem meču u kvalifikacijama za U21 Evropsko prvenstvo 2013. godine.

Podmlađena četa Dušana Vlaisavljevića uspjela je da odoli napadima Čeha i osvoji bod u duelu sa liderom grupe. Česi su u prvom meču odigranom prvog juna u Liberecu slavili pobjedu rezultatom 2:1.

Najbolju priliku da crnogorskoj selekciji donese pobjedu imao je Stefan Mugoša u drugom minutu, ali nije uspio da savlada češkog golmana.

Napadač Budućnosti bio je u šansi i u 64. minutu, ali je za malo bio neprecizan nakon ubacivanja Aleksandra Boljevića.

Crnogorski golman Danijel Petković sigurnim intervencijama nekoliko puta spriječio je sigurne pogotke Češke, dok je u 70. minutu Tomas Vagner pogodio stativu.

Selektor Vlaisavljević nakon meča

- Moram biti zadovoljan rezultatom protiv jake ekipe kakva je Češka. Momci su dobro ušli u meč, postavili smo ekipu sa namjerom da kroz pas igru dođemo do protivničkog gola. Imali smo dvije-tri prilike koje nismo usojeli da iskoristimo. Česi su uspjeli da odgovore i stvore par izglednih prilika. U nastavku susreta smo izmjenama pojačali sredinu terena u namjeri da odmorimo neke igrače, ali i da sačuvamo gol. Igre koje su prikazali moji izabranici na turniru „Valerij Lobanovski“ i u ovoj utakmici opravdavaju očekivanja i ulivaju optimizam pred početak narednog kvalifikacinog ciklusa, rekao je Vlaisavljević.



Crna Gora – Češka 0:0

Nikšić – Gradski stadion.
Gledalaca:

Sudija: Olivije Tunal (Francuska)

Žuti kartoni
Gojačanin, Mugoša, Alić, Zorić – Nitrianski, Mareček

Crna Gora: Petković, Gojačanin, Bakrač, Vukčević, Janković, Mugoša (Vučinić), Bakić (Jovović), Alić, Stijepović, Boljević, Zorić (Kaluđerović).

Češka: Valeš, Lecjaks, Kalas, Nitrianski, Hanusek, Kopic, Vanek (Danicek), Novak, Teci, Mareček (Pospišil), Pazler (Vagner).