Mlada reprezentacija Crne Gore u petak će od 16.00 časova igrati pretposljednji meč u kvalifikacijama za U21 Evropsko prvenstvo 2013. godine protiv odgovarajuće selekcije Češke.

“Mladi sokoli“ imaju priliku da pobjedama u posljednja dva kola osvoje drugo mjesto, što bi bio najbolji plasman selekcije koju predvodio Dušan Vlaisavljević u dosadašnjim kvalifikacionim ciklusima.

Selektor Vlaisavljević se odlučio da u posljednja dva susreta u kvalifikacijama podmladi sastav, odnosno da pruži šansu igračima koji će biti nosioci igre u narednom kvalifikacionom ciklusu.

- Motiva nam ne nedostaje i pored toga što smo izgubili sve šanse za plasman u baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo. Značajno smo podmladili tim i znamo šta nam je cilj, pa se u skladu sa time pripremamo za meč sa Česima i posljednji meč u kojem ćemo za protivnika imati Jermeniju. Pokušaćemo da upišemo pobjede u oba meča, kako bi kvalifikacije završili na drugom mjestu u grupi, što bi bio najbolji plasman mlade reprezentacije do sada. Ipak, u meč sa Češkom ulazimo sa dozom opreza jer veoma dobro poznajemo protivnika, sve njegove vrline i mane, rekao je Vlaisavljević.

Defanzivac naše selekcije Ermin Alić istakao je da su „mladi sokoli“ spremni i motivisani pred utakmicu koja se igra u Nikšiću.

- Spremni smo i sa nestrpljenjem očekujemo današnji duel. Vjerujem da ćemo ostvariti pozitivan rezultat, koji bi nas zadovoljio iako nemamo šansi za plasman u baraž. Međutim, biće teško protiv Češke i treba da se slože sve kockice kao bi ostvarili zacrtani cilj. Uz požrtvovanu igru, maksimalnu koncentraciju i podršku navijača možemo da iznenadimo protivnika, rekao je Alić.

Duel mladih reprezentacija Crne Gore i Češke igra se u petak, 07. septembra na Gradskom stadionu u Nikšiću sa početkom u 16.00 časova.