Fudbalski savez Crne Gore i crnogorski Telekom potpisali su danas novi jednogodišnji sponozorski ugovor i tako produžili zlatno partnerstvo koje je sklopljeno 2008. godine. Naša najveća telekomunikaciona kompanija će i narednih godinu dana ostati zlatni sponzor našeg saveza, naše repezentacije, a njeno ime će nositi i naša Prva fudbalska liga.

Ugovor je ispred Fudbalskog saveza Crne Gore potpisao predsjednik Dejan Savićević, koji nije krio zadovoljstvo što je Telekom u FSCG prepoznao vrijednog poslovnog partnera.

- Drago mi je što FSCG i Telekom već dugi niz godina sarađuju i što su pronašli zajedničke interese. Nadam se da ćemo i ubuduće, s obzirom da smo i do sada imali dobru saradnju, nastaviti da radimo na unapređenju fudbala i sporta uopšte u Crnoj Gori. Telekom je u ovom trenutku najveća profitabilna kompanija u Crnoj Gori, a njihova "majka" Dojče telekom ulaže mnogo u sport a naročito u fudbal. To potvrđuje i činjenica da njihovo ime možete vidjeti na dresovima brojnih ekipa koje nastupaju u Ligi šampiona. Ja se nadam da će i dalje ulagati u sport, a naročito u fudbal. Zahvaljujem se Telekomu i gospodinu Šulcu što su prepoznali vrijednost u Fudbalskom savezu i crnogorskom fudbalu i što su nastavili saradnju sa nama - rekao je Savićević.



Izvršni direktor Telekoma Rudiger Šulc je istakao da je za njegovu čast što na ovaj način doprinosi razvoju sporta u Crnoj Gori, a naročito fudbala koji je za Dojče telekom uvijek imao poseban značaj.

- Za mene je velika čast što i ove godine ponovo potpisujem ovaj ugovor. Prošle godine sam bio dio ove kompanije tek tri sedmice i to potpisivanje ugovora je bio moj prvi zvanični zadatak. Naravno, ovo je već peta godina da FSCG i Telekom sarađuju i nama je čast što na ovaj način možemo da doprinesemo razvoju vašeg sporta. Dojče telekom smatra svojom obavezom investiranje u svjetski fudbal, a samim tim za crnogorski Telekom je obaveza i zadovoljstvo da podrži vaš nacionalni tim i da se naše ime vidi u vašoj Prvoj ligi i svim fudbalskim dešavanjima u zemlji. Telekomunikacije su dosadna industrija, pa je za naše zaposlene važno da imaju tako strastevnu temu za razgovor kao što je fudbal o kojoj možemo da razgovaramo svakog dana. Kada pogledate bilo koju fudbalsku utakmicu, a vidjećete to i sjutra uveče, vidite jednu strastveno i uzbudljivo okruženje, kakvo želimo da stvorimo i u telekomunikacionoj industriji. Drugim riječima, mi ne samo da želimo biti dio toga, već želimo unijeti djelić fudbalskog duha u našu kompaniju - rekao je Šulc.

Prvi čovjek crnogorskog Telekoma iskoristio je prisustvo selektora Branka Brnovića i kapitena Mirka Vučinića da poželi našem nacionalnom timu uspješan početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2014. godine održati u Brazilu.

- Zahvalio bih se selektoru i kapitenu što su danas ovdje i poželio im puno sreće i uspješan start u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Naravno, dozvolite da dodam jednu ličnu želju. Prošle godine sam počeo da sarađujem sa vama, nadam se da ću sljedeće godine putovati u Brazil sa vama - rekao je izvršni direktor T-Coma.