Nakon tri dana priprema na Trening kampu FSCG na Starom aerodromu, naša najbolja selekcija je večeras trenirala na Gradskom stadionu pod Goricom gdje će u petak otvoriti kvalifikacije za plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Selektor Brnović je iza zatvorenih vrata uigravao taktičke varijante za premijeru sa Poljskom, a poštedu je dobio samo vezista Bruriram junajteda Marko Ćetković koji ima problem sa prednjom ložom.

Ako je suditi po formaciji koju je naš selektor uigravao, najveće šanse da stane među stative našeg gola ima golman Videotona Mladen Božović.

– Odlično sam raspoložen, branio sam dobro u prethodnom periodu i nadam se da ću tako nastaviti i u petak veče. Meč sa Poljskom iščekujemo sa nestrpljenjem. Ovo su nama treće kvalifikacije i sigurno je da smo mnogo iskusniji nego ranije. Motivacije nam neće faliti, želimo da napravimo dobar rezultat i u ovaj ciklus krenemo sa tri boda. Ko god da izađe sjutra uveče ne teren, daće svoj maksimum. Uz dobru i organizovanu igru i pomoć sa tribina, kakvu smo imali na prethodnim mečevima, dobar rezultat ne bi smio da izostane - smatra naš golman.

Naša reprezentacija poštuje kvalitete protivnika i ne vjeruje da će gosti dozvoliti sebi luksuz da potcijene našu selekciju. Božović, međutim, smatra da naša selekcija mora iskoristiti prednost domaćeg terena kao što je to činila i na prethodnim utakmicama.

– Analizirali smo igru Poljaka prethodnih dana. Radi se o dobroj selekciji, koja u svojim redovima četiri-pet iskusnih igrača, a podatak da trojica igraju u Borusiji iz Dortmunda najbolji govori sa kakvim kvalitetima raspolažu. Po onome što sam čitao na internetu, u Podgoricu dolaze sa željom da ostvare dobar rezultat. Dakle, jesu ozbiljna selekcija. Siguran sam da nas neće potcijeniti, jer smo u prethodnom ciklusu bili blizu odlaska na Evropsko prvenstvo. Znaju da imamo dobar tim, ali i pored svega toga treba biti oprezan. Moramo biti mirni i disciplinovani, jer svaka greška skupo plaća. Imamo zaista dobar napada prdvođen Vučinićem i Jovetićem, ali na kraju sve zavisi od igre kompletnog tima. Mi smo u prethodnim kvalifikacijama pokazali da možemo igrati ravnopravno sa svima. Osim Češke, koju smo po mom mišljenju potpuno nadigrali ovdje, niko nije uspio da nas pobijedi u Podgorici. Nadamo se da ćemo tu tradiciju nastaviti i u petak -

Blizu mjesta u startnoj postavi je i Vladimir Volkova koji je u utakmicama sa Belgijom i Letonijom pokazao da će biti veliko pojačanje na lijevom boku "hrabrih sokola". Ukoliko bude igrao, meč sa Poljskom biće njegov prvi nastup u crvnom dresu na takmičarskim utakmicama.

– Istina je da bi taj meča mogao biti prvi zvanični, ali meni je svaka utakmica važna. Protiv Belgije je bila jer sam debitovao u crnogorskom dresu, potom smo igrali sa Letonijom i bilo mi je veoma važno da se u što boljem svjetlu predstavim podgoričkoj publici. Stoga, ovaj susret nije ništa manje bizan, ali ima težinu kvalifikacionog. Svi smo, naravno, svjesni šta nam donosi ovaj duel. Radimo dobro i maksimalno spremni čekamo susret sa Poljacima – istakao je Volkov.

Fudbaler Partizana je istakao da je atmosfera u ekipi sjajna i da je stručni štab dobro upoznao naše igrače sa vrlinama i manama narednog protivnika.

– I ranije sam govorio da je atmosfera u reprezentaciji odlična. To je možda i jedan od naših najjačih aduta. Što se tiče poljske, tu nepoznanica nema. Radi se o dobrom timu, koji u svojim redovima ima nekoliko igrača koji nastupaju za najjače evropske klubove. Međutim, imamo i mi svoje adute, svjesni smo svojih kvaliteta. Optimisti smo i ako na terenu budemo sproveli sve ono što stručni štab od nas bude tražio, problema neće biti - istakao je Volkov.

Naš selektor Branko Brnović i kapiten Mirko Vučinić sjutra će u 12 časova odgovarati na pitanja novinara na konferenciji za novinare koja će biti održana u pres sali Gradskog stadiona. Konferenciji za novinare prethodiće protokolarno potpisivanje novog ugovora između Fudbalskog saveza Crne Gore i crnogorskog Telekoma, zlatnog sponzora naše kuće fudbala. Posljednji trening pred utakmicu sa Poljskom, naš tim će odraditi na u 19 časova na Starom aerodromu.