Crnogorska reprezentacija jutros je odradila treći trening u sklopu priprema za predstojeće kvalifikacione obaveze, prvi u kompletnom sastavu od početka priprema. Saigračima su se priključili kapiten Vučinić, Jovetić i Drinčić koji su u Podgoricu doputovali kasno sinoć. U crvenom taboru vlada veliki optimizam, ali i oprez.

Igrači su svjesni da je utakmica sa Poljskom samo prva u nizu teških mečeva koji naš tim očekuju na putu ka Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ali i pored toga znaju da uspješan start pred svojim navijačima daje veliku prednost u odnosu na konkurenciju.

- Važno je krenuti pobjedom. Poljska je odlična reprezentacija. Analiziraćemo je, a i već smo imali prilike da je vidimo kroz prijateljske utakmice koje su odigrali do sada. Tvrda, defanzivna ekipa, koja igra jako organizovano. Dobro razvijaju igru iz odbrane. Imaju pojedince koji igraju u velikim klubovima. Nadam se da ćemo se spremiti dobro. Uz dobru atmosferu i podršku sa tribina, koja sigurno neće izostati, vjerujem da ćemo startovati pobjedom - kaže naš bek.

Crna Gora nije doživjela poraz na prijateljskim utakmicama u 2012. godini, čime je pokazala da spremno dočekuje početak novih kvalifikacija. Jovanović smatra da Poljska ima razlog da se plaši "sokola", naročito naših napadača koji igraju u sjajnoj formi.

- Pripremne utakmice su podjednako važne kao i zvanične. Mislim da je dobro što smo stekli dobru atmosferu i rezultate kroz ove mečeve sa Islandom, Belgijom i Letonijom. Kroz te pobjede stekli smo samopouzdanje i nadam se da ćemo tako nastaviti. Uz jednu kompaktnu, organizovanu igru, prije svega čvrstu u odbrani i na sredini terena možemo paritati Poljacima. Sigurno se i oni plaše nas, jer imamo sjajan napad, tako da će i oni krenuti oprezno. Mislim, da će ovo biti više utakmica nadmudrivanja, i da će svako čekati svoju šansu - ističe Jovanović.

Asistent selektora Brnovića Dragoje Leković potvrdio je novinarima da stručni štab nema problema sa povredama igrača i otkrio da su selektor Brnović i njegovi saradnici dobro proučili igru protivnika.

- Pratili smo njihove dvije utakmcie na EP, protiv Grčke i Rusije. U te dvije utakmice su promijenili sistem igre. Oslanjaju se na njihova četiri najbolja igrača, koji međutim mnogo bolje igraju u svojim klubovima nego za reprezentaciju. Ali, ne smijemo zaboraviti da se radi o igračima svjetske klase. Povešćemo računa o tome, ali ćemo takođe dobro analizirati njihove slabosti, kako bi pokušali da ih što bolje iskoristimo. Oni će pokušavati po desnoj strani da prave kontre, takav stil igre su forsirali na Euru - rekao je Leković.

Leković vjeruje da se Poljaci u Podgorici neće predstaviti u ofanzivnom izdanju, te da će prije svega voditi računa o odbrani svog gola.

- Očekujem tešku utakmicu. Oni će sigurno igrati na neriješeno i čekati našu grešku, kako bi nas kaznili. Ali, ja vjerujem da ćemo mi uraditi sve kako treba, da napravimo dobar rezultat. Mislim da bi bilo izvanredno da krenemo pobjedom. Realno, treba da budemo optimisti. Nema imperativa i pritiska, jer ima još devet utakmica u kvalifikacijama. Po meni je ova grupa teža od one koju smo imali u prošlim kvalifikacijama - ističe Leković.

Igrači su iskoristili prvi zajednički trening za timsko fotografisanje, pa su predstavnici medija prvi put imali priliku da vide nove uniforme u kojima će "hrabri sokoli" igrati predstojeće kvalifikacije.

Naredni trening naša repezentacija će odraditi sjutra na Gradskom stadionu od 19 časova. Brifing za predstavnike medija biće održan u 18.30 časova. Trening će biti zatvoren za javnost, sa izuzetkom prvih 15 minuta koji će biti dozvoljeni za snimanje.