"A" selekcija Crne Gore odradila je večeras drugi trening u okviru priprema za kvalifkacione utakmice sa Poljskom i San Marinom. Ekipa se polako kompletira, pa pod reflektorima Trening kampa FSCG nije bilo samo kapitena Vučinića, Jovetića i Drinčića. "Sokoli" će prvi trening u kompletnom sastavu odraditi sjutra i to u jutarnjem terminu.

Sa novinarima je danas razgovarao Vukašin Poleksić koji je nakon dvogodišnje pauze ponovo obukao crnogorsku uniformu i pojačao konkurenciju među stativama sa Mladenom Božovićem i Srđom Blažićem.

- Ovo mi puno znači. Dugo sam razmišljao, nadao sam se pozivu. Hvala Bogu dobio sam ga, što znači da selektor, Savez i cijela Crna Gora vjeruju u mene. Potrudiću se maksimalno da opravdam njihova očekivanja. Nije bitno da li ću početi meč. Najbitnije je da sam tu i pomoći ću koliko god budem mogao. Psihički i fizički sam maksimalno spreman. Branio sam dosta utakmica za Debrecin, iako se nijesam nadao da ću odmah početi. Ali, trener i ljudi u klubu su mi dali šansu i ja sam je iskoristio na pravi način - rekao je naš golman.

Iskusni golman vjeruje da je naša selekcija u ovom trenutku bolja od Poljske i poručuje da će "sokoli" u petak ići na pobjedu.

- Naš cilj je šest bodova iz prva dva duela. Svi se sjećao kako smo počeli pretprošle kvalifikacije protiv Bugara, i nadamo se da se taj scenario neće ponoviti. Važno je da dobijemo prvu utakmicu, nadam se i drugu, jer bi nam to omogućilo da se borimo i za prvu poziciju. Što se tiče rivala, mislim da će Poljska u Podgoricu doći da igra na bod. Sa druge strane mi ćemo ići na pobjedu jer je kvalitet na našoj strani. Mislim, da smo u ovom trenutku kvalitetnija reprezentacija od njih - optimista je, kao i uvijek, Poleksić.

Optimizam uliva i forma naših napadača Vučinića i Jovetića koji od početka sezone tresu mreže na Apeninima.

- Sigurno da njih dvojica čine jedan od najboljih tandema u Evropi. To je veliki plus za nas. Najvažnije je da ne primimo gol, da ne izgubimo meč, jer su duge kvalifikacije i ne treba se zalijetati. Po mom mišljenju bolja smo selekcija od Ukrajine i Poljske, a prvo mjesto ipak treba prepustiti Englezima iako ćemo uraditi sve da im pokvarimo računicu - zaključio je Poleksić.

I novi štoper Fiorentine Stefan Savić smatra da je prioritet u duelu sa Poljacima sačuvati sopstvenu mrežu, jer vjeruje da će napadački potencijal već doći do izražaja.

- Igramo protiv izuzetno kvalitetne reprezentacije i nadam se da možemo do tri boda koja bi nam puno značila. Važno je dobro početi kvalifikacije, kao što smo počeli prethodne. Sigurno da neće biti lako, ali mi imamo naše adute i pred svojom publikom, možemo do tri boda. Važno je ne premiti gol, što nas je karakterisalo u prošlom ciklusu. Moramo sačuvati naš gol, a ubjeđen sam da će naš napad makar jednom zatresti mrežu rivala. Posebnu pažnju moramo obratiti na njihove napadače, posebno Levandovskog koji je jedan od boljih napadača Evrope. Sa druge strane naša prednost je dobra atmosfera i publika koja nas uvijek nosi do dobrog rezultata - rekao je Savić.

Mladi štoper je zadovoljan izborom nove sredine, naročito činjenicom da će ponovo dijeliti svlačionicu sa svojim reprezentativnim drugom Stevanom Jovetićem.

- Odradio sam pripreme sa Sitijem, igrao sam dobro, ali nisam dobio šansu kada je sezona počela. Iz razgovora sa trenerom Manćinijem shvatio sam da neću biti standardan, a moj cilj je da budem konstantan na terenu. Mlad sam, potrebne su mi utakmice i mislim da sam napravio pravi izbor. Mnogo mi je bitno što ću biti sa Stevanom Jovetićem. Puno mi znači njegovo prisustvo. Ove godine imamo dobru ekipu i vjerujem da možemo biti među prvih pet-šest ekipa u Italiji - rekao je Savić.

Naredni trening naša selekcija će odraditi sjutra u 9.15 časova, iza zatvorenih vrata. Brifing za predstavnike medija počeće u 8.45 časova, a biće dozvoljeno snimanje prvih 15 minuta treninga.