Fudblaska reprezentacija Crne Gore počela je večeras na Trening kampu na Starom aerodromu pripreme za prve mečeve u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine protiv Poljske i San Marina.

Selektor Branko Brnović na provom treningu je mogao da računa na osam igrača – Blažića, Savića, Džudovića, Novakovića, Damjanovića, Bećiraja, Đorđevića i Boljevića. Pristigli igrači odradili su puni trening, dok se dolazak ostalih igrača očekuje sjutra.

Dejan Damjanović je nakon propuštenih mečeva sa Belgijom i Letonijom ponovo među „hrabrim sokolima“. Napadač Seula se nada pozitivnom ishod prvog meča u kvalifikacijama.

- Nadam se da možemo da prekinemo seriju negativnih rezultata u takmičarskim mečevima i da započnemo ove kvalifikacije kao što smo počeli prethodne. Poljaci nisu u formi, nisu prikazali dobre igre na Evropskom prvenstvu iako su bili domaćini a poraženi su i u generalnoj probi od selekcije Estonije. Pokušaćemo to da iskoristimo i upišemo tri boda na otvaranju kvalifikacija, kaže Damjanović.

Napadač Seula smatra da bi pobjedom udaljili Poljake od drugog mjesta u grupi.

- Bilo bi dobro da pobijedimo jer nam je Poljska direktan rival u borbi za drugo mjesto u grupi, čime bi stekli veliku prednost. Najvažnije je da budemo zdravi i kompletni, onda neće biti problema. Na krilima navijača možemo do pobjede, dodao je napadač „hrabrih sokola“.

Mladi napadač ruskog Zenita Luka Đorđević po prvi put je u A reprezentaciji Crne Gore. Đorđević očekuje tešku utakmicu protiv Poljaka.

- Sigurno da nas očekuje jako teška utakmica jer Poljska igra na visokom nivou. Neće nam niti nimalo lako ali ćemo se na najbolji mogući način pripremiti za utakmicu. Nadam se da ćemo uz pomoć naših sjajnih navijača uspjeti da prekinemo seriju negativnih rezultata u takmičarskim mečevima. Osjeća se dobra atmosfera koju ćemo nadam se iz svlačionice prenijeti na teren, rekao je Đorđević.

Mladi napadača ističe da se nada da će dobiti priliku da debituje.

- Bez opterećenja ulazim u ove pripreme i nadam se da ću dobiti priliku. Tu je i utakmica sa San Marinom i nadam se da ću na jednom od dva meča dobiti ptiliku da zaigram. Ipak, biće kako šef odluči i ako odluči da zaigram biću presrećan, kaže Đorđević.