Na sjednici održanoj 29.08.2012. godine, Sudijska komisija FSCG je analizirala suđenje na utakmicama prvog, drugog, trećeg i četvrtog kola Telekom 1.CFL, kao i suđenje na utakmicama prvog i drugog kola Druge lige, te na osnovu izvještaja kontrolora suđenja i raspoloživih video zapisa donijela sljedeće odluke:

Telekom 1.CFL

Prvo kolo

Komisija je konstatovala da je suđenje proteklo bez značajnijih propusta.

Drugo kolo

Budućnost - Lovćen 3:1
Smanjena je ocjena kontrolora suđenja (uspješan učinak) koju je dao sudiji Vojinu Vojinoviću u ocjenu (jedna čista važna sudijska greška), zbog učinjenog propusta u 62. minutu kada je poništio regularan pogodak domaćoj ekipi kao i zbog nekih sitnih propusta u vođenju utakmice.

Treće kolo

Mladost - Petrovac 2:0
Potvrđena je ocjena kontrolora suđenja sudiji Predragu Radovanoviću (jedna čista važna sudijska greška), jer u 47. minutu nije dosudio kazneni udarac za gostujuću ekipu, kada je jedan od igrača domaćeg tima u svom kaznenom prostoru namjerno odigrao loptu rukom.

Grbalj-Budućnost 1:2
Komisija je zamjerila sudiji utakmice Željku Radunoviću da u nadoknadi drugog poluvremena nije dosudio kazneni udarac za domaću ekipu, posle prekršaja sa leđa koji je učinio jedan igrač gostujuće ekipe nad napadačem domaćeg tima u kaznenom prostoru gostiju. Zbog navedenog komisija je suđenje sudije Željka Radunovića ocijenila sa (ispod očekivanog).

Četvrto kolo

Komisija je konstatovala da je suđenje proteklo bez značajnijih propusta.


Druga liga

Prvo kolo

Zabjelo - Dečić 1:0
Komisija je smanjila ocjenu kontrolora sudiji Draganu Mijuškoviću sa (uspješan) na (jedna čista važna sudijska greška). Naime, sudija Mijušković je u 74. minutu propustio da isključi igrača gostujuće ekipe koji je učinio prekršaj nad protivničkim igračem koji se nalazio u očiglednoj prilici za postizanje pogotka. Umjesto isključenja on mu je pokazao javnu opomenu.

Komisija je smanjila ocjene kontrolora sudijama Marku Ćupiću na utakmici Igalo – Arsenal i Savu Vujoviću na utamici Iskra - Zora zbog učinjenih propusta u vođenju i kontroli utakmica.

Drugo kolo

Komisija je ocijenila suđenje u ovom kolu kao uspješno.