Komitet za suđenje Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) odredio je službena lica za mečeve prvog i drugog kola kvalfikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.



Arbitar u prvom meču kvalifikacija, u kojem će „hrabri sokoli“ u Podgorici dočekati selekciju Poljske biće Kristin Jakobson, internacionalac sa Islanda.

Jakobson je rođen 11.06.1969. godine Kopengavuru a zvanje FIFA sudije stekao je 1997. godine. Bio je četvrti sudija na mečevima grupne faze Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

Jakobsenu će pomagati zemljaci Oli Sigurdur Torleifson i Johan Gunar Gudmundson, dok će četvrti sudija biti Torodur Hjaltalin. Posmatrac sudjenja bice Škotlanđanin Džordž Brajan Smit, dok će delegat meca biti Balaž Makraj iz Mađarske.

Utakmcia Crna Gora – Poljska igra se 07. septembra na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom u 20.30 časova.

U meču drugog kola kvalifikacija u kojem reprezentacija Crne Gore gostuje San Marinu dijeljenje pravde je povjereno sudijskom timu iz Republike Irske. Nil Dojl, glavni sudija meča rođen je 29. 04.1978. godine u Dablinu i zvanje FIFA sudije stekao je 2011. godine.

Dojlovi pomoćnici biće Kiran Dilejni, Mark Gevin i Robert Rodžers koji će biti četvrti sudija. Dlegat meča je Pjetur Sigurdson sa Islanda a posmatrač suđenja Francuz Klod Runavo.

Utakmica San Marino – Crna Gora igra se na Olimpijskom stadionu u Seravaleu sa početkom u 20.30 časova.