Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore ubjedljivo je dobila i drugi prijateljski meč koji je danas odigran u Čitluku. Naše igračice do 17 godina slavile su sa ubjedljivih 4:1 i sa ukupnom gol razlikom 8:1 iz dvije utakmice pokazale da su u ovom trenutku u mnogo boljoj formi od Hrvatica.

Domaćin je danas odigrao mnogo čvršće i agresivnije, odlučan da popravi utisak iz prve utakmice, ali to nije spriječilo naše djevojke da već u osmom minutu povedu golom Vulić iz penala koji je izborila Krivokapić čime su riješili prvi dio igre u svoju korist. U nastavku meča Crna Gora je do vrha napunila mrežu "vatrenih" sa dva gola Krivokapić i golom Šturanović, dok je domaćinu za utjehu ostao samo počasni gol Kristić koja je u 67. minutu nakratko vratila utakmici rezultatsku neizvjesnost.

- Mislim da smo u oba meča pokazali visok kvalitet igre, iako je protivnik danas igrao mnogo bolje nego prije dva dana. Pored četiri postignuta gola imali smo još najmanje pet izrazitih prilika za gol, dok je Hrvatska samo u dva navrata uspjela da ugrozi našu odbranu. Raduje me što smo pokazali taktičku disciplinu i što smo uspješno smo držali raspored na terenu, ali i doza kreativnosti koju smo pokazali u veznom redu - rekao je nakon utakmice naš selektor.

Mijović je kompletnu akciju ocijenio sa odličnom ocjenom.

- Ovo okupljanje bih ocijenio odličnom ocjenom, uostalom rezultat to i potvrđuje. Nije lako dati osam golova na gostujućem terenu, a kada to učinite uz kvalitetnu igru onda moram biti zadovoljan. Pohvalio bih sve djevojke koje su prihvatile profesionalan rad, pravila ponašanja i pokazale veliko poštovanje prema dresu koji nose na svakom koraku. Dugujemo veliku zahvalnost i domaćinu čije je gostoprimstvo zaista bilo na najvišem nivou - zaključio je Mijović.



Hrvatska - Crna Gora 1:4 (0:1)

 

Čitluk - Stadion NK Brotnjo.
Gledalaca: 200.

Sudija: Goran Paradžik (Hrvatska).

Strijelci
0:1 - Vulić 8' (p)
0:2 - Krivokapić 42'
1:2 - Kristić 67'
1:3 - Šturanović 70'
1:4 - Krivokapić 80'

Žuti kartoni
Ćurković - Grvatska
Šturanović - Crna Gora

Hrvatska: Ćurković (Miljković), Dokuzović, Tomić (Devčić), Kristić, Zrno (Dolić), Tunić (Maganić), Šefer-Hansen, Maltašić, Mehmedović, Grgić (Šegota), Domić (Dujmović).

Crna Gora: Žižić (Tomčić), Ivaštanin (Radunović), Vidić, Vulić, Goranović, Vujičić (Mićunović), Krivokapić, Šturanović (Bojanić), Bojat (Ćorić), Divanović (Ivanović), Đukić.