Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je u gostima odgovarajuću selekciju Hrvatsje sa 4:0 u prvoj od dvije prijateljske utakmice koje se igraju u Čitluku.

Naša selekcija je u svim elementima nadigrala svog protivnika, a meč je odlučen već u prvom poluvremenu kada je Darija Đukić postigla het-trik i prelomila utakmicu u korist Crne Gore. U drugom poluvremenu mreža Hrvatica se tresla još jednom, a strijelac je bila Jelena Šturanović.

- Izuetno sam zadovoljni pristupom, angažovanjem, ali i kvalitetom igre koji smo pokazali. Potpuno smo nadigrali protivnika, naročito prva ekipa. To i nije veliko iznenađenje jer se radi o igračicama koje su prošle kompletne pripreme sa Ekonomistom i igrale u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa je ovaj rezultat i potvrda dobrog rada koji je uložen. Iskoristio bih priliku da se posebno zahvalim svom stručnom štabu - asistentima Jaukoviću i Radoviću, doktorki Vujičić i fizioterapeutu Mijović koji su uradili veliki posao tokom priprema - rekao je naš selektor Zoran Mijović.

Priliku za revanš Hrvatska će imati prekosjutra, kada će dva tima ponovo odmjeriti snage na istom stadionu.

- Sve igračice koje smo pozvali danas su dobile priliku da igraju, a drugi meč ćemo iskoristiti da damo veću minutažu onima koje su danas manje igrale. Moram istaći i veliko gostoprimstvo Hrvatskog nogometnog saveza koje se osjeća na svakom koraku. Zaista su učinili sve da nam omoguće odlične uslove za rad - rekao je Mijović.
Preksjutra drugi meč sa rezultatom hrvatske, da damo veću minutažu. Sve nastupile.



Hrvatska - Crna Gora 0:4 (0:3)

Čitluk
– Stadion NK „Brotnjo“.
Gledalaca: 200.

Sudija: Goran Paradžik (Bosna i Hercegovina).

Strijelci
0;1 - Darija Đukić 15,18,26
Jelena Šturanović 69

Hrvatska: Ćurković (Miljković), Šegota, Dokuzović, Devčić, Tomić, Kristić, Zrno (Maganić), Tunić, Šefer-Hansen (Dolić), Maltašić, Dujmović.

Crna Gora: Žižić (Tomčić), Ivaštanin, Vidić (Miljanić), Vulić, Goranović, Vujičić (Mićunović), Krivokapić, Šturanović, Bojat (Ivanović), Bojanić (Divanović), Đukić (Ćorić).