Fudbaleri Mogrena savladali su Budućnost pod Goricom u derbiju četvrtog kola Telekom 1.CFL i tako stigli do prve pobjede u sezoni. Na vrhu tabele ostala je Sutjeska koja je u Bijelom Polju savladala Jedinstvo sačuvala savršen skor u novoj sezoni.

Sutjeska je nastavila da ređa pobjede - za trijumf u Bijelom Polju bio je dovoljan gol Isidorovića u 19. minutu, ali i još jedno odlično izdanje posljedjne linije Nikšićana koja je u uvodna četiri kola primila samo jedan gol. Lider će u narednom kolu igrati protiv Zete, koja će sjutra na "Trešnjici" dočekati Petrovac u posljednjoj utakmici tekućeg kola.

Vrijednu pobjedu upisao je i drugi nikšićki prvoligaš - Čelik je na svom terenu savladao Mladost sa 3:0 i popeo sa na drugo mjesto na tabeli. Domaćinu je put ka pobjedi otvorio Račić već u 13. sekundi utakmice, da bi sve dileme o pobjednku otklonili Zorić u 74. sa bijele tačke i Ivanović u 81. minutu utakmice.

Budućnost je na svom stadionu doživjela drugi poraz ove sezone - za aktuelnog šampiona koban je bio pad koncentracije u posljednjih pet minuta prvog poluvremena i dvije loše intervencije odbrane koje je kaznio Adis Đoković. Uzalud je Budućnost dominirala tokom čitavog nastavka, odbrana Budvana je uspjela da odoli. Aktuelni šampion je tokom čitave prošle sezone izgubio samo tri utakmice.

Treću pobjedu u sezoni upisao je RUdar koji je pred svojim navijačima savladao Grbalj. Gol odluke pao je u 65. minutu kada je Vlahović odlično reagovao na centaršut Nestorovića i preciznim udarcem donio pobjedu svom timu koji se nalazi na trećem mjestu, sa istim brojem bodova kao drugoplasirani Čelik.

Uzbudljivo je bilo u Baru gdje je Lovćen u dramatičnoj završnici savladao domaći Mornar. Gosti su poveli u 59. minutu preko Stevovića koji je pretvorio u gol odlično dodavanje Đurišića, ali su domaći zaslućeno stigli do izjednačenja u prvom minutu sudijske nadoknade preko Bogdanovića. Ipak, u posljednjim trenucima meča Stevović je još jednom zatresao mrežu gostiju i tako donio svom timu prvo slavlje u sezoni.



Rezultati

Čelik - Mladost 3:0

Račić 1', Zorić 74' (p), Ivanović 81'

Budućnost - Mogren 0:2
Đoković 40', 45'

Rudar - Grbalj 1:0
Vlahović 65'

Mornar - Lovćen 1:2
Bogdanović 90+1' - Stevović 59', 90+4'

Jedinstvo - Sutjeska 0:1
Isidorović 19'

Nedjelja


Zeta - Petrovac (17.00)