Fudbaleri Sutjeske upisali su novu prvenstvenu pobjedu i ostali jedina ekipa sa maksimalnim učinkom nakon odigrana tri kola Telekom 1. CFL. Izabranici Dragana Radojičića savladali su pred svojim navijačima ekipu Mornara rezultatom 2:1.



Kao i na mečevima sa ekipama Budućnosti i Rudara stijelac jednog pogotka za Nikšićane bio je Šušnjar – mladi napadač u 69. minutu anulirao je prednost do koje su gosti došli pogotkom Ćulafića pet minuta ranije. Pogodak vrijedan tri boda za Sutjesku postigao je Karadžić u 85. minutu.

Budućnost je osvojila tri boda na gostovanju Grblju. Četa Radisava Dragićevića na pravi način je ušla u meč i već nakon dva minuta igre došla do prednosti – mrežima iz Radanovića načeo je Darko Nikač. Do odlaska na odmor Stefan Mugoša je duplirao prednost „plavo-bijelih“ da bi u 70. minutu Nikolić ublažio poraz svog tima.

Mladost je pred svojim navijačima upisala prvu ovoseznosku pobjedu izvojevanu na terenu. Stadion na Starom aerodromu pognutih glava napustila je ekipa Petrovca, čija je odbrana kapitulirala dva puta, nakon udaraca Rotkovića i Šćepanovića.

Čelik se sa gostovanja Mogrenu u Nikšić vraća sa osvojena tri boda. Nikšićani su golovima Radovića i Videkanića uspjeli da savladaju Budvane za koje je jedinoi pogodak postigao kapiten Čelika u prošloj sezoni Veselin Bojić.

Rudar je opravdao ulogu favorita u duelu sa Lovćenom i osvojiio sva tri boda na Cetinju. Jedni pogodak na meču postigao je Blažo Igumanović u 74. minutu susreta.

Posljednji meč trećeg kola u kojem će snage odmjeriti Jedinstvo i Zeta igra se 06. septembra zbog obaveza ekipe iz Golubovaca u kvalifikacijama za Evropa ligu. Izabranici Rada Vešovića u posljednjem kolu kvalifikacija za EL igraju sa holandskim PSV Ajndhovenom.

Rezultati:
Sutjeska – Mornar 2:1
Šušnjar 69', Karadžić 85' - Ćulafić 64'
Lovćen – Rudar 0:1
Igumanović 74'
Grbalj – Budućnost 1:2
Nikolić 70' - Nikač 2', Mugoša 41'
Mogren – Čelik 1:2
Bojić 28' - Radović 4', Videkanić 31'
Mladost – Petrovac 2:0
Rotković 32', Šćepanović 51'

06. 09.2012.
Jedinstvo – Zeta