Fudbaleri Sutjeske neočekivani su lider Telekom 1.CFL nakon dva odigrana kola. Nikšićani su nakon pobjede protiv Budućnosti na otvaranju danas skinuli "skalp" i drugom favoritu za titulu, pljevaljskom Rudaru koji je takože poražen sa 1:0.

Kao i protiv Budućnosti, gol odluke postigao je mladi reprezentativac Crne Gore Đorđe Šušnjar koji je u 28. minutu završio sjajnu akciju svog tima. Uzalud je Rudar imao inicijativu u drugom poluvremenu, Nikšićani su se dobro branili i bez većih problema sačuvali pobjedu i prvo mjesto na tabeli.

Za razliku od Sutjeske, njihove prve komšije nisu imale mnogo razloga za slavlje - Čelik je kod kuće dobio prvu pravu prvoligašku lekciju od Grblja koji je slavio sa ubjedljivih 3:0 na Stadionu Željezare. Gosti su poveli golom Jankovića u 37. minutu, nakon čega je Nikolić u finišu prvog poluvremena duplirao prednost svog tima. Tačku na meč stavio je Ragipović efektnim pogotkom u 61. minutu.

Pored duela u Pljevilja i Nikšiću, golova je bilo samo još u Podgorici gdje je Budućnost savladala Lovćen sa 3:1. Prvi su do gola, međutim, stigli gosti i to preko bivšeg igrača "plavih" Milana Đurišića koji je pretvorio u gol odlično proigravanje Stevovića u 6. minutu. Radost Cetinjana je kratko trajala pošto je samo sedam minuta kasnije Kurbegović efektnim pogotkom poravnao rezultat, da bi u 30. minutu Golubović nakon soloprodora i loše reakcije odbrane gostiju potpisao preokret. Samo četiri minuta kasnije meč je i definitivno odlučen nakon što je Mugoša lijepim udarcem glavom zakucao loptu u gol nakon centaršuta Kurbegovića.

Na ostalim utakmicama mreže su mirovale - Zeta je kod kuće podijelila bodove sa ekipom Mladosti, iako je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena imala penal koji Peličić nije iskoristio, dok na utakmicama u Baru i Petrovcu nije ni bilo većih uzbuđenja.



Rezultati

Budućnost - Lovćen 3:1
Kurbegović 13', Golubović 30', Mugoša 33' - Đurišić 6'

Mornar - Jedinstvo 0:0

Čelik - Grbalj 0:3
Janković 37', Nikolić 45', Ragipović 61'

Petrovac - Mogren 0:0

Rudar - Sutjeska 0:1
Šušnjar 28'

Zeta - Mladost 0:0