Selektor "A" reprezentacije Crne Gore Branko Brnović nema dileme oko sastava tima za prijateljsku utakmicu sa Letonijom. Brnović je otkrio da će naš kapiten Mirko Vučinić, koji se saigračima priključio danas nakon povratka iz Kine, meč početi sa klupe, pa će u špicu utakmicu početi Stevan Jovetić i Andrija Delibašić.

- Želim da istaknem da je poslije teškog puta koji je imao, Mirko pokazao veliku želju da dođe da igra za reprezentaciju. Ja sam čak htio i da ga oslobodim obaveze, ali on je tražio da bude sa ekipom. Takođe i Baša je bio pod velikim pritiskom kluba jer u petak igra prvenstvenu utakmicu, ali je insistirao da dođe. Ovo mnogo znači i meni i reprezentaciji. Mislim da smo jači nego ikada. Među njima vlada pravo drugasrtvo i atmosfera je sjajna. Samo treba da ih podržimo, da ne pravimo pritisak i neće biti problema - rekao je naš selektor.

Brnović nije skrivao sastav koji će sjutra početi utakmicu - na golu će biti Božović, u odbrani Pavićević, Savić, Baša i Jovanović, u veznom redu će igrati Simon Vukčević, Drinčić, Zverotić i Volkov, dok će napad predvoditi Jovetić i Delibašić.

- Ova ekipa uvijek igra na rezultat, ide na pobjedu protiv svakog protivnika, posebno kada igramo pod Goricom. Ne tražimo alibi, ali po ovom terenu biće jako teško igrati. Međutim, rezultat nam je jako bitan zbog sljedeće utakmice u kvalifikacijama. Kada sam postao selektor, rekao sam da ću se okrenuti mlađim igračima. Htio sam da vidim kako će da se ponašaju sa igračima kakvi su Vučinić, Jovetić i ostali. Mislim da imaju kvalitet. Ovo će za njih biti dobro iskustvo. I u narednom periodu biće novih imena. I dalje ćemo pružati šansu mlađim igračima. Najlakše je reći da u našim klubovima nema dobrih igrača, ali to nije istina. Ima ih! Samo ih treba dobro ispratiti i raditi sa njima - istakao je Brnović.

Po mišljenju našeg selektora više od rivala, našu selekciju brine stanje terena Gradskog stadiona pod Goricom koji je značajno oštećen zbog visokih temperatura, ali i velikog broja utakmica koje su naši klubovi igrali u evropskim kupovima.

- Teren je katasrtofalan i mora se srediti do Poljaka. Žalosno je da igrači kakvi su Stevan, Mirko i ostali igraju na takvom terenu. Mislim da bi trebali, jednom za sva vremena, da ovim momcima stvorimo dobre uslove za igru - kaže Brnović.



Mišljenje selektora dijeli i Stevan Jovetić, koji će u tandemu sa Andrijom Delibašićem predvoditi napad "sokola" protiv ove baltičke države.

- Zaista moram istaći da je teren u veoma lošem stanju. Iskreno se nadam da će ga popraviti do duela sa Poljskom. Nije samo problem u tome što lopta odskače, nego bi mogli i teže da se povrijedimo - kaže Jovetić.

Bez obzira na te probleme, Stevan kaže da naša selekcija spremno dočekuje sjutrašnju utakmicu.

- Očekujem tešku utakmicu, jer znamo da je svaka unaprijed dobijena utakmica ujedno i najteža. Moramo ući maksimalno u meč, jer nam je ovo posljednja provjera pred start kvalifikacija. Daćemo sve od sebe i pokušaćemo da ostvarimo dobar rezultat zbog samopouzdanja, a i zbog navijača kako bi došli u što većem broju protiv Poljaka da nas podrže - istakao je Jovetić.

Naš napadač smatra da je najvažnije da igrači ostanu skoncentrisani na narednog protivnika, što nije lako s obzirom da kvalifikacije počinju za manje od mjesec dana.

- Sigurno je da razmišljamo o duelu sa Poljskom, jer je važno kvalifiakcije početi pobjedom. Pratio sam igre Poljske na Euru, radi se o disciplinovanoj ekipi sa dosta dobrih igrača od koji bih izdvojio Levandovskog i Blaščikovskog. Ali, treba da idemo korak po korak. Najbitnije je prvo da dobijemo ovu utakmicu. Nakon toga ćemo misliti o Poljskoj. Što se tiče mene, nadam se da ću ponoviti partiju iz duela sa Islandom, kada sam dao prve golove iz igre. Odradio sam pripreme, imao sam samo dva dana pauze. Igrao sam par prijateljskih utakmica i skoro na svakoj sam odigrao svih 90 minuta. Osjećam se dobro - rekao je Jovetić.

Jovetić je iskoristio priliku da čestita našim olimpijcima na rezultatima koje su ostvarili u Londonu, a naročito rukometašicama Crne Gore koje su osvojile srebro.

- One su naš ponos. Svi smo bili uz njih, one su naše zlatne "lavice". U finalu nisu mogle protiv sudija. Da je suđenje bilo ravnopravno, dobile bi utakmicu. Ali, i ovako su zlatne za nas. Čestitam i vaterpolistima koji nijesu imali sreće, a i oni su zlatni za nas. Takođe, čestitam svim našim sportistima koji su nas predstavljali u Londonu - rekao je Jovetić.

"Hrabri sokoli" će večeras odraditi posljednji trening pred utakmicu sa Letonijom u 19.30 časova u Trening kampu FSCG, dok će u isto vrijeme Letonija trenirati na Gradskom stadionu. Utakmica Crna Gora - Letonija igra se u srijedu na Gradskom stadionu pod Goricom sa početkom u 20.30 časova.