Pod svijetlima reflektora Gradskog stadiona pod Goricom, „A" selekcija Crne Gore odradila je pretposljednji trening uoči utakmice sa Letonijom.

Ekipa se polako kompletira, pa su na večerašnjem treningu nedostajali samo kapiten Vučinić i golman Poleksić koji je zbog bolesti morao da odbije poziv selektora. Svi igrači su trenirali punim intenzitetom, pa utakmicu dočekuju sa velikim optimizmom.

Zbog bolesti Poleksića za mjesto među stativama konkurisaće Mladen Božović i Srđan Blažić. Božović je u prednosti, ali novi golman Arnortozisa ističe da je spreman da iskoristi svaku šansu koja se ukaže.

- Ne gledam na to kao konkurenciju. Mi smo prije svega dobri prijatelji. Bodrimo jedni druge, ne samo golmani već kompletan igrački kadar. Jednostavno, atmosfera je sjajna. Ja sam uvijek tu da pomognem reprezentaciji, velika je čast biti tu i ova okupljanja nam daju puno elana i želje - ističe Blažić.

Naš golman priznaje da nema puno informacija o budućem protivniku "sokola".

- Ne poznajemo ih puno, ali sigurno znaju da igraju. Za nas je najvažnije da budemo pravi, da odigramo na svom nivou, jer u tom slučaju pobjeda neće izostati. Ovo nam je posljednji test pred kvalifikacije, a pobjeda bi bila dokaz da spremni dočekujemo naredni takmičarski ciklus - kaže naš golman.

Slično razmišlja i Milan Jovanović, koji će utakmicu početi na mjestu lijevog beka.

- Susret sa Letonijom je naša posljednja provjera i najbitnije je da se uigramo, da probamo da napravimo jedan novi stil igre koji će biti prepoznatljiv u narednim kvalifikacijam, a naročito susretu sa Poljskom - kaže Jovanović.

Odbrambeni igrač Crvene zvezde smatra da je važno da sva pažnja bude usmjerena ka Letoniji, a ne prema početku kvalifikacija.

- Svaki protivnik je u današnjem fudbalu ozbiljan i upravo tako treba prići utakmici. Ne razmišljam uopšte o tome da li Letonija glumi Poljsku ili ne, naše je da budemo skoncentrisani na svoju igru i da pokušamo da ostvarimo pobjedu. Svi smo pratili igre Poljske na Evropskom prvenstvu i čuli smo da će možda biti oslabljeni jer su neki igrači najavili povlačenje. Ipak, u ovom trenutku je najbitnija Letonija i razmišljamo samo o njoj - smatra Jovanović.

Selektor Branko Brnović i Stevan Jovetić sjutra će se na konferenciji za novinare obratiti predstavnicima medija. Konferencija će početi u 12 časova u pres sali Gradskog stadiona. Posljednji trening pred utakmicu „sokoli" će odraditi u 19.30 časova iza zatvorenih vrata Trening kampa FSCG na Starom aerodromu.