Fudbalska reprezentacija Crne Gore počela je večeras pripreme za prijateljsku utakmicu sa Letonijom, koja će biti i generalna proba "hrabrih sokola" pred početak kvalifkacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Selektor Branko Brnović je na prvom treningu mogao da računa na 10 fudbalera - Jovetića, Simona i Nikolu Vukčevića, Džudovića, Pavićevića, Jovanovića, Bašu, Vladimira Božovića, Volkova i Bakića.

Pristigli igrači odradili su puni trening u Trening kampu FSCG, sa izuzetkom Baše, Volkova i Nikole Vukčevića, koji su odradili planirani trening oporavka nakon jučerašnjih utakmica. Pošto su zbog klupskih obaveza prvi trening propustila sva tri pozvana golmana, sa "sokolima" je večeras radio i omladinski reprezentativac Damir Ljuljanović. Dolazak ostalih igrača očekuje se tokom noći i sjutra, s izuzetkom kapitena Mirka Vučinića koji će se saigračima priključiti u utorak nakon povratka iz Kine gdje sa Juventusom osvojio italijanski Superkup.

Vladimir Volkov je u Briselu debitovao u dresu "sokola" i ostavio pozitivan utisak. Igrač Partizana, međutim, smatra da može da pruži mnogo više u crvenom dresu u utakmicama koje dolaze.

- U Briselu smo odigrali dobru utakmicu. Zadovoljan sam igrom cijele ekipe, jer smo pokazali timski duh i veliku borbenost. Uz to smo ostvarili i pozitivan rezultat protiv odlične reprezentacije Belgije. Zadovoljan sam i svojim učinkom na debiju, ali sam svjestan da mogu još bolje - rekao je Volkov.

Iako je do početka kvalifikacija za Mundijal u Brazilu ostalo manje od mjesec dana, Volkov smatra da koncentraciju treba usmjeriti samo ka Letoniji.

- Narednih dana ćemo analizirati njihovu igru. Svaki meč je bitan i daćemo sve od sebe da pobijedimo i da sa pozitivnim rezultatom dočekujemo kvalfikacije. Mislim da smo favoriti u ovom susretu. Najbolje bi bilo kada bi se poklopili i rezultat i dobra igra - ističe Volkov, koji dodaje da još ne razmišlja o duelu sa Poljskom: - Najvažnije je da se spremimo za Letoniju i okrenemo svoje misli ka toj utakmici. O Poljskoj ćemo razmišljati kada za to dođe vrijeme.

Duel sa Letonijom biće prilika da selektora Brnović ubaci u vatru i tri nova igrača koja je pozvao. Najstariji od njih, 24-godišnji napadač Filip Kasalica, nada se da će iskoristiti svaku šansu koju dobije.

- Sanjam debi u dresu Crne Gore. Sigurno je da ću dati maksimum, ali da bih i ubuduće bio ovdje moram nastaviti da dobro igram i u svom klubu - rekao je mladi napadač Crvene zvezde, koji se osvrnuo na pisanje pojedinih srpskih medija o njegovoj navodnoj neodlučnosti za koju repezetaciju treba da igra:- Bilo je dosta priče i nagađanja u beogradskim medijima na temu da li ću igrati za Crnu Gori i Srbiju. Za mene dilema nikada nije postojala - već sam nastupao za mladu reprezentaciju Crne Gore i ovo je samo nastavak prirodnog puta. Već sam jednom trenirao sa "A" selekcijom, kao mladi reprezentativac, a sada mi je pripala čast da postanem dio ovog tima.

Naredni trening "hrabri sokoli" će odraditi sjutra na Gradskom stadionu pod Goricom, sa početkom u 19.30 časova. Brifing za predstavnike medija počeće u 19 časova.