Prvo kolo Telekom 1.CFL u sezoni 2012/13. najavilo je uzbudljivu sezonu - aktuelni šampion Budućnost poražen je u Nikšiću u derbiju sa Sutjeskom, Rudar je savladao Jedinstvo u derbiju sjevera, dok je furiozno krenuo Čelik koji je u gostima savladao Lovćen sa 3:0.

U odbranu titule prvaka Crne Gore Budućnost je krenula porazom kraj Bistrice. Veliki derbi odlučio je mladi reprezentativac Đorđe Šušnjar koji je u 13. minutu glavom savladao golmana Agovića. Sutjeska je tokom većeg dijela meča bila bolji tim od Podgoričana, koji su u finišu utakmice igrali bez isključenog kapitena Nikole Vukčevića.

Mnogo uspješniji bio je vicešampion Rudar koji je u Bijelom Polju savladao Jedinstvo sa 2:0. Iako je povratnik u društvo najboljih imao svije prilike, iskusniji tim iz Pljevalja zasluženo je osvojio tri boda zahvaljujući golovima Nerića u 66. i Ivanovića u 76. minutu.

Najubjedljiviju pobjedu ostvario je debitant u Telekom 1.CFL Čelik, koji je u gostima do nogu potpukao Lovćen. Gosti su poveli golom Račića u 13. minutu, a sve dileme o ishodu utakmice otklonio je Ivanović u 61. minutu. U drugom minutu sudijske nadoknade Agović je samo ovjerio pobjedu svog tima.

Jedini meč bez golova odigran je u Radanovićima gdje su bodove podijelili Grbalj i Petrovac. Bliži pobjedi bili su gosti koji nisu iskoristili jedanaesterac, ali ni prednost igrača više koju su imali u posljednjih 25 minuta utakmice nakon isključenja Bogdanovića.

Utakmica Mogren - Mladost nije odigrana jer se seniorski tim FK "Mogren" nalazi pod suspenzijom zbog neizvršavanja Odluke Arbitražnog suda FSCG.

Posljednji meč prvog kola na programu je u utorak, kada Mornar na "Toplici" dočekuje Zetu.



Rezultati

Sutjeska - Budućnost 1:0
Šušnjar 13'

Jedinstvo - Rudar 0:2
Nerić 66', Ivanović 76'

Lovćen - Čelik 0:3
Račić 13', Ivanović 61', Agović 90+2'

Grbalj - Petrovac 0:0

Mogren - Mladost nije odigrano

Utorak

Mornar - Zeta