Mlada reprezentacija Crne Gore učestvovaće naredne sedmice na međunarodnom turniru U-21 selekcija "Valerij Lobanovski" u Kijevu. Takmičenje na prestižnom turniru naša selekcija će početi polufinalnim duelom sa Bjelorusijom 14. avgusta, a pobjednik će u finalu turnira igrati sa boljim iz duela Ukrajina - Slovačka.

Selektor Dušan Vlaisavljeć je za ovu priliku pozvao 20 igrača, uglavom rođenih 1992. godine, koji će imati pravo nastupa za mladu selekciju i u narednom kvalifikacionom ciklusu. Na spisku se nalazi čak deset debitanata, ali naš selektor ne traži alibi u toj činjenici.

- Ostale reprezentacije će na turniru igrati sa igračima rođenim 1990. godine, ali ja sam se odlučio da pozovem mlađe kako bi ih isprobao pred naredni ciklus kvalifikacija. U Kijevu ćemo igrati dvije utakmice u dva dana tako da će svi igrači dobiti šansu, a izvjesno je da će svaki od njih dobiti i priliku da počne bar jednu utakmicu. Rezultat nam je, naravno, važan ali u ovom trenutku je važnije da vidimo koliko novi igrači mogu. Ukoliko se dokažu, možda neki od njih dobiju šansu i na posljednja dva meča u ovom kvalifikacionom ciklusu - rekao je Vlaisavljević.

Na spisku se nalaze - golmani: Danijel Petković (Bar), Ivan Butorović (Mogren); odbrana: Boris Tatar (Mladost), Risto Radunović (Budućnost), Filip Mitrović (Mladost), Ermin Alić (Rudar), Nikola Stijepović (Sutjeska), Nemanja Gojačanin (Jedinstvo); vezni red: Andrija Kaluđerović (Rudar), Miloš Bakrač (Sion), Marko Vukčević (Budućnost), Miloš Kalezić (Budućnost), Hasan Pepić (Dinamo Drezden), Branislav Janković (Grbalj), Darko Zorić (Čelik); napad: Stefan Mugoša (Budućnost), Luka Đorđević (Zenit), Đorđe Šušnjar (Sutjeska), Aleksandar Boljević (Zeta), Jovan Vučinić (Čukarički).

Naša selekcija će se okupiti na Trening kampu FSCG u nedjelju, nakon čega će otputovati na Cetinje gdje će odraditi trening. Dan kasnije "sokoli" će sa Tivatskog aerodroma otputovati za Kijev gdje će odraditi jedan trening uoči meča sa Bjelorusijom.