Povodom donošenja Odluke Skupštine Glavnog grada – Podgorica o prenosu prava svojine Fudbalskom savezu Crne Gore nad zemljištem u Podgorici, predsjednik FSCG Dejan Savićević uputio je zahvalnicu gradonačelniku Dr Miomiru Mugoši i Skupštini Glavnog grada – Podgorica.



Pismo prenosimo u cjelosti.

Poštovani,

želim da se u ime Fudbalskog saveza Crne Gore najsrdačnije zahvalim na  Odluci koju je donijela Skupština Glavnog grada – Podgorice, na sjednici održanoj 27. juna 2012. godine o prenosu bez naknade prava svojine FSCG na građevinsko zemljište površine 2.435 m² na Starom aerodromu a radi izgradnje crnogorske kuće fudbala.

Podrška koju ste nam izrazili kroz jednoglasno donošenje ove Odluke, na najbolji  način odslikava Vašu čvrstu posvećenost i opredijeljenost da se sportu posveti velika pažnja, a fudbalu kao najmasovnijem i najpopularnijem sportu obezbijede maksimalni uslovi za rad. Ovom Vašom Odlukom Fudbalski savez Crne Gore će stvoriti sve sadržaje neophodne za provesionalno obavljanje djelatnosti i zbog toga će Vaša podrška imati dalekosežne pozitivne posljedice za crnogorski fudbal. Važno je napomenuti da je Glavni grad – Podgorica svoj kontinuirani odnos prema sportu i crnogorskom fudbalu demonstrirao i 2007. godine, kada je Fudbalskom savezu Crne Gore ustupio 18.000 m² zemljišta na Starom aerodromu za potrebe izgradnje nacionalnog Trening kampa, čime je započeta izuzetna saradnja Glavnog grada – Podgorice i Fudbalskog saveza Crne Gore.

U uvjerenju da će tako biti i u narednom periodu, upućujem Vam iskrene pozdrave,

Dejan Savićević
Predsjednik FSCG