Komisija za takmičenja Fudbalskog saveza Crne Gore obavila je u četvrtak žrijeb za jesenji dio predstojeće takmičarske sezone u T-Com 1. CFL.



Na žrijebu koji je održan na Trening kampu FSCG  prisustvovali su predstavnici svih klubova koji će se naredne sezone takmičiti u elitnom društvu određeni su takmičatski brojevi na osnovu kojih je napravljen raspored prvog i drugog kruga takmičenja. Treći dio šampionata biće, kao i prethodne sezone, odigran po obrnutom Bergerovom sistemu pa će timovi iz vrha međusobne mečeve igrati na kraju sezone.

Budućnost odbranu titule počinje “crnogorskim derbijem” – Podgoričani že 11. avgusta odmjeriti snage sa Sutjeskom u Nikšiću. Ekipa Rudara, koja je bila drugoplasirana na kraju prošle sezone takmičenje počinje gostovanjem u Bijelom Polju, dok će Zeta gostovati novajliji u elitnom društvu, ekipi Mornara.

Lovćen će pred svojim navijačima ugostiti osvajača Kupa Crne Gore u sezoni 2011/12, ekipu Čelika. Grbalj će pred svojim navijačima igrati meč sa Petrovcem, dok će Mogren ugostiti ekipu Mladosti.

Nakon obavljenog žrijeba takmičarskih brojeva, predstavnicima klubova T-Com 1. CFL i Druge lige Crne Gore podijeljeno je po 50 Derbystar lopti koje će koristit u jesenjem dijelu sezone 2012/13. Ovom prilikom podijeljeno je ukupno 1200 lopti kojima će se igrati T-Com 1. CFL, Druga liga, Omladinska i Kadetska liga Crne Gore.

Kompletan raspored prva dva kruga takmičenja u T-Com 1. CFL možete pogledati ovdje.