Kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je Srbiju rezultatom 2:1 u utakmici za treće mjesto na memorijalnom turniru "Josip Katalinski" koji se igra u Sarajevu.

Naši kadeti do pobjede su došli golovima Vujovića i Cmiljanića u drugom poluvremenu susreta.

U prvom poluvremenu reprezentacija Crne Gore bila je bolja od rivala, ali nismo uspjeli da krunišemo bolju igru vođstvom. U 24. minutu i 37. minutu "sokolići" su ozbiljno ugrozili gol Srbije preko Vujoviča i Kukuličića.

Na samom startu drugog dijela brzu kontru Cmiljanića i pravovremeno dodavanje u pogodak je pretvorio Vujović. Prednost našeg tima duplirao je asisten kod prvog gola - Rudović je pasom kroz sredinu pronašao Cmiljanića koji nije pogriješio i po drugi put savladao protivničkog golmana.

Samo tri minuta nakon drugog gola naše selekcija Cvetanović je pronašao Mihajlovića koji se našao oči u oči sa Stijepovićem i iskoristio ukazanu priliku. Protivnik je do kraja susreta pokušavao da dođe do izjednačenja, ali su odlični Stijepović i prečka u nadoknadi vremena spasili našu selekciju i doveli je do zasluženog trijumfa.

Selektor Ljutica bio je zadovoljan igrom i ishodom duela sa Srbijom.

_ Odlična povjera sa jakom reprezentacijom Srbije. Izvandredan pristup igri naših momaka i otvorena igra obje rerezentacije uslovili su odličnu utakmicu. Jako dobo smo stajali na terenu, svoje šanse za razliku od jučerašnjeg duela iskoristili, ostavili zadnji atom snage na terenu i potpuno zasluženo slavili. Ne želim da hvalim pojednice, već ističem da su momci danas bili sjajni na čemu čestitam, rekao Ljutice.


Crna Gora - Srbija 2:1

Sarajaevo - Stadion Koševo.
Gledalaca: oko 300.

Sudija: Danijel Bojo (BIH)

Srijelci
Vujović 49', Cmiljanić 60' - Mihajlović 83'

Žuti kartoni
Grivić, Đ. Vukčević

Crna Gora: Stijepović, Grivić, Popović (A. Vukčević), Morović, Banović, Đ. Vukčević, Vilotijević (Šebek), Milošević (Rudović), Vujović, Kukuličić (S. Vukčević). Radišević (Cmiljanić).

Srbija: Petrić, Brajović (Bajinović), Mihajlović, Denić, Gajić. Živković (Grujić), Simić (Milanović), Bogdanović (Babić), Miketić (Cvetanović), Iličić (Živić).