Omladinska reprezentacija Crne Gore savladala je danas na Cetinju odgovarajuću selekciju Makedonije sa 3:1 i tako se revanširala protivniku za prekjučerašnji minimalan poraz.

Za razliku od prvog meča, kada je Makedonija bila mnogo bolji rival, danas je na „Obilića poljani“ igrala samo jedna selekcija – izabranici Aleksandra Miljenovića su diktirali tempo tokom čitave utakmice, imali loptu duže u svom posjedu, a malo je nedostajalo i da do vrha napune protivničku mrežu.

Domaćin je poveo već u šestom minutu kada je Hočko sjajan solo-prodor završio prekrasnim pogotkom sa ivice šesnaesterca. U 23. minutu naš tim je duplirao prednost golom Janjuševića koji je sa 12 metara matirao Aleksovskog. Do kraja poluvremena, naš tim je prijetio i preko Boljevića i Kalačevića ali je rezultat ostao nepromijenjen.

U drugom poluvremenu ritam meča je pao, najviše zbog velike vrućine, ali je i pored toga naša selekcija držala utakmicu pod kontrolom. Treći gol i kraj nade za goste da se mogu vratiti u meč stigao je u 65. minutu kada je Racković neodbranjivo šutirao sa 15 metara, pa je golman Makedonije samo pogledom mogao da isprati loptu na putu ka mreži. Makedonci su jedini šut ka našem golu uputili dva minuta prije kraja utakmice kada olako izgubljenu lotpu na sredini terena pokupio Dukov i sam završio kontranapad.

- Danas smo odigrali jako dobru utakmicu - bili smo dominantni, držali smo loptu u svom posjedu, postigli smo tri gola, ali i stvorili još puno prilika da pobjedu učinimo ubjedljivijom. Ono što me malo ljuti je primljeni gol u finišu utakmice nakon jeftino izgubljene lopte na sredini terena. Tačno je da se radi o prijateljskoj utakmici i da je rezultat u drugom planu, ali takve greške ne bi smjele da se dešavaju i ponavljaju ukoliko želimo da napravimo dobar rezultat u narednom kvalifikacionom ciklusu - rekao je Miljenović.

Naš selektor je napravio veliki broj izmjena u odnosu na sastav koji je počeo prvu utakmici, što se pozitivno odrazilo na našu igru.

- Značajno smo promijenili tim, pa je praktično svih 19 igrača dobilo podjednaku minutažu tokom ovog dvomeča i pravu priliku da pokažu trenutnu formu i mogućnosti. Naročito sam zadovoljan kako smo igrali u prvom poluvremenu kada smo nametnuli žestok tempo koji protivnik nije mogao da isprati – rekao je Miljenović.

Pred omladinskom selekcijom su dva mjeseca pauze, do kraja avgusta kada će učestvovati na prestižnom memorijalnom turniru „Stevan-Ćele Vilotić“ u Srbiji.



Crna Gora - Makedonija 3:1

 

Cetinje - Stadion: "Obilića poljana".
Gledalaca: 100.

Sudija: Vojin Vojinović (Crna Gora).

Strijelci
1:0 - Hočko 6'
2:0 - Janjušević 23'
3:0 - Racković 65'
3:1 - Dukov 88'

Žuti kartoni
Ristovski - Makedonija

Crna Gora: Kordić, Raspopović, Racković, Kopitović, Draganić, Hočko, Jeknić, Janković, Janjušević (Šljivančanin), Boljević (Đalović), Kalačević (Poček).

Makedonija: Aleksovski, Zasirovski, Angelski (Nasevski), Aćevski, Musliju, Ristovski (Ameti), Denkovski (Dukov), Nikolov, Ivanov (Menga), Karimani (Džemaili), Velkovski.