Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je danas na Cetinju od odgovarajućeg tima Makedonije sa 1:0. Iako je naš tim tokom većeg dijela utakmice imao loptu u svom posjedu i propustio nekoliko odličnih prilika, gosti su zasluženo slavili sjajnim golom Denkovskog u 62. minutu.

Crna Gora je dobro otvorila utakmicu i došla nadomak gola u 13. minutu kada su štoperi Makedonije sa gol-crte izbacili loptu nakon efektnog loba Šljivančanina. Desetak minuta kasnije odlično je iz daljine šutirao Janjušević, ali je golman gostiju Šišovski odlično reagovao. Pet minuta prije odlaska na odmor dobru šansu je imao Boljević, ali je njegov udarac sa desne strane iskosa bio neprecizan.

Kazna za promašaje stigal je nakon 12 minuta igre u drugom poluvremenu kada je Denkoski majstorski pobjegao svojim čuvarima na sredini terena i odličnu solo akciju krunisao lijepo plasiranom loptom pored Delibašića. Najbolju šansu da izjednači rezultat naš tim je propustio pet minuta prije kraja meča kada je Hočko promašio penal koji je izborio Boljević.

- Moram priznati da sam nezadovoljan onim što smo pokazali. Možda smo imali veći posjed lopti i dosta šansi, ali mislim da su Makedonci bili ubjedljiviji, kao da su više željeli pobjedu do koje su zasluženo i stigli. Nekoliko novih igrača je dobilo šansu, a kod većine standardnih igrača se osjetio umor nakon naporne sezone, ali po mom mišljenju to ne može biti opravdanje. Kada je reprezentacija u pitanju, ja uvijek očekujem maksimalno odgovoran pristup u igri. Doduše, naivno smo primili gol, da je ekipa bila uigrana sigurno je da se to ne bi desilo - rekao je Miljenović.

Dva rivala će ponovo odmjeriti snage na Cetinju u četvrtak, sa početkom u 11 časova.

- Ponekad je i dobro izgubiti utakmicu. Nakon uspješnih proba u Švajcarskoj, ovaj meč će poslužiti da malo spustimo loptu i fokusiramo se na sopstvene slabosti koje treba korigovati do početka kvalifikacionog turnira na Kipru. Siguran sam da ćemo u drugom meču biti mnogo bolji, a šansu će od starta dobiti i nekoliko novih igrača koji će pokušati da se nametnu - smatra Miljenović.



Crna Gora - Makedonija 0:1

Cetinje - Stadion: Obilića poljana.
Gledalaca: 200.

Sudija: Savo Vujović (Crna Gora).

Strijelac
0:1 - Denkovski 62'

Žuti kartoni
Aćevski - Makedonija

Crna Gora: Delibašić, Raspopović, Milošević (Racković), Kopitović, Vujačić, Hočko, Lagator, Šljivančanin (Đalović), Janjušević, Boljević, Žižić (Janković).

Makedonija: Šiškovski, Zasirovski, Georgijevski, Aćevski, Musliju, Nastevski, Denkovski, Nikolov, Ivanov, Harimani, Velkovski. Igrali još: Džemaili, Angelevski, Ameti, Menga, Dokovski, Ristovski.