Mlada reprezentacija Crne Gore poražena je u šestom meču u kvalifikacijama za U21 Evropsko prvenstvo na gostovanju Češkoj rezultatom 2:1.

“Mladi sokoli“ su meč u Liberecu ispustili u drugom poluvremenu kada je domaćin došao do drugog gola i nedostižne prednosti.

Naši momci su u prvom dijelu susreta imali veći posjed lopte, nekoliko dobrih akcija po desnoj strani terena ali nisu uspjeli da stvore veće probleme protivničkom golmanu. Česi su svoju šansu u prvom dijelu tražili kroz kontranapad ali su naši defanzivci dobro zatvarali prilaze Agovićevom golu.

Domaćin je do prednosti došao nakon gužve u našem kaznenom prostoru – Agović je intervenisao u dva navrata, ali je lopta nakon ubacivanja sa lijeve strane došla do Jana Hramoste koji je sa pet metara pogodio metu.

“Mladi sokoli“ su prvi zaprijetili u nastavku susreta – Balić je prošao po lijevoj strani, uputio odličan centaršut na peterac protivnika nakon kojeg je Vešović glavom poslao loptu preko prečke protivničkog gola.

Propuštenu priliku Česu su kaznili na najbolji način. Nakon akcije po desnoj strani terena i ubačene lopte u kazneni prostor lopta je došla do Hramoste koji se po drugi put upisao u listu strijelaca.

Selektor Vlaisavljević pokušao je ofanzivnim izmjenama da promijeni rezultat, ali su naši momci uspjeli samo da smanje prednost domaćina pogotkom Asmira Kajevića iz slobodnog udarca u 75. minutu.

Do kraja susreta „mladi sokoli“ su pokušali da dođu do izjednačenja i boda ali je Češka odbrana uspješno odbila sve napade naše selekcije.

 


Češka – Crna Gora 2:1

 

Jablonec – Šans arena.
Gledalaca: 2500.

Sudija: Vladimir Kazmenko (Rusija)

Strijelci
Hramosta 34', 63' – Kajević 75'

Žuti kartoni
Nitrianski, Jrejči – Balić, Kajević, Radulović

Češka: Šteh, Lecjaks, Čmovš, Kalas, Nitrianski, Hanusek (Pavelka), Kopic, Hušbauer, Krejči, Kramosta, Danicek.

Crna Gora: Agović, Radulović, Balić (Đoković), Savić, Tomašević, Vukčević (Mugoša), Kajević, Vešović, Ivanović (Golubović), Bogdanović, Nikač.