Komisija za takmičenje FSCG je na sjednici održanoj 31.05.2012. godine u Podgorici na osnovu člana 53 stav 1 Pravilnika o fudbalskim takmičenjima FSCG donijela Odluku da se utakmica 33. kola T-Com 1.CFL FK „Budućnost“-FK „Lovćen“ registruje službenim rezultatom 3:0 Pff u korist FK „Lovćen“.

"Komisiji za takmičenje FSCG dostavljen je zapisnik sa utakmice 33. kola T-Com 1.CFL koja je igrana 30.05.2012. godine na Gradskom stadionu u Podgorici, a koja je prekinuta u 92. minutu zbog upada navijača FK „Budućnost“ u teren.

U 92. minutu, kada je bio dosuđen slobodan udarac za ekipu FK „Budućnost“, njihovi navijači ulaze u restriktivni prostor iza gola FK „Lovćen“. Sudije su prekinule utakmicu i tražile od delegata da se obezbijede uslovi za nastavak iste. Poslije desetak minuta kada se mislilo da se uspjelo u stvaranju uslova za nastavak utakmice, sa zapadne tribine stadiona a iza klupa za rezervne igrače ušao je veći broj navijača pa je utakmicu bilo nemoguće nastaviti. Sudija utakmice posle toga obavještava delegata i predstavnike klubova da se ista neće nastaviti, odnosno da istu prekida.

Iz naprijed navedenog jasno je da je za prekid utakmice odgovoran klub domaćin FK „Budućnost“ kao organizator utakmice, pa smo u skladu sa članom 53 stav 1 Pravilnika o fudbalskim takmičenjima FSCG odlučili kao u izreci ove Odluke", stoji u obrazloženju ove odluke.

Komisija za takmičenje je predala predmet u dalju nadležnost Disciplinskoj komisiji FSCG.