Šesta sezona takmičenja u T-Com 1.CFL završena je slavljem Budućnosti - Podgoričani su, uprkos porazu u posljednjem kolu od Lovćena, proslavili drugu titulu prvaka u svojoj istoriji i podijelili veselje sa više od pet hiljada okupljenih navijača. Navijači "plavih" su toliko željeli titulu da su ušli u teren i počeli slavlje tokom sudijske nadoknade zbog čega je sudija Petrić bio prinuđen da prekine utakmicu.

Drugoplasirani Rudar završio je sezonu ubjedljivom pobjedom od 6:2 nad Bokeljom, koji će naredne sezone igrati u Drugoj ligi. Četiri gola za Pljevljake postigli su Jovanovići - Miroje i Ivica, dok su se u listu strijelaca upisali i Radusinović i mladi Šljivančanin. Kod gostiju se istakao samo dvostruki strijelac Pavićević.

I dok se Bokelj već okreće drugoligaškim obavezama, Berane i Dečić će kroz baraž pokušati da izbjegnu selidbu u niži rang. Beranci su od ranije bili osuđeni na baraž, pa poraz od Zete na Trešnjici od 3:2 nije mogao ništa da promijeni (blistao je trostruki strijelac Korać), dok je Dečić uprkos pobjedi od 3:1 u Petrovcu ostao iza Sutjeske koja je u gostima pobijedila Mogren sa 2:1.

U posljednjem kolu T-Com 1.CFL za sezonu 2011/12. viđen je još jedan het-trik - napadač Mladosti Luka Rotković je sa tri gola predvodio svoj tim do ubjedljive pobjede nad Grbljem. Tim iz Radanovića završio je sezonu sa istim brojem bodova kao Dečić, ali sa boljim međusobnim odnosom u duelima sa timom iz Tuzi.

Budućnost će kao šampion predstavljati našu zemlju u kvalifikacijama za Ligu šampiona naredne sezone, dok će u kvalifikacijama za Evropa ligu igrati Rudar, Zeta i osvajač Kupa Čelik. U Drugoj ligi igraće Bokelj, dok će se kroz baraž za opstanak boriti Dečić, koji će igrati sa Jedinstvom, i Berane, koje će odmjeriti snage sa Mornarom. Žrijeb za domaćinstvo u baražu za popunu T-Com 1.CFL biće određen sjutra u 12 časova u prostorijama FSCG.


Rezultati

Rudar – Bokelj 6:2
I.Jovanović 29',85', M.Jovanović 30',43',65', Radusinović 70' - Pavićević 71',81'

Mogren – Sutjeska 1:2
Nedović 73' - Karadžić 15',17'

Zeta – Berane 4:2
Korać 22',30',55', Novović 50' - Rajković 60', Lutovac 80'

Petrovac – Dečić 1:3
Kruščić 43' - Gavrilović 18', Đukić 26', Gazivoda 74'

Mladost – Grbalj 4:1
Rotković 43' (p),60',62', Rašović 80' - Pepić 51'

Budućnost – Lovćen 0:1
Turković 20'