Omladinska reprzentacija Crne Gore remizirala je sa Engleskom rezultatom 1:1 u drugom kolu turnira elitne runde kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo koji se igra u Engleskoj.

Naši omladince dijelilo je pet minuta od pobjede i plasmana na finalni turnir Evropskog prvenstva, ali je Afobe pogodio metu, donio bod i sačuvao prvo mjesto na tabeli za selekciju „gordog Albiona“.

Miljenovićevi izabranici imali su baš kao i u duelu sa Švajcarcima veći broj udaraca ka golu protivnika – naši momci uputili su ukupno 19 udaraca, od kojih je sedam išlo u okvir gola, dok je protivnik ukupno sedam puta pokušao da pogodi mrežu našeg gola.

Na samom startu susreta „sokolići“ su pokazali da idu na pobjedu u duelu sa domaćinom i favoritom na turniru. Već u šestom minutu Zarubica je uputio udarac ka golu domaćih, da bi u narednih deset minuta udarac oprobali Vukčević, Tatar i Bakić.

Ofanzivnu igru Miljenovićeva četa krunisala je u 25. minutu susreta preko Marka Vukčevića – kapiten „sokolića“ namjesto je loptu na lijevu nogu na 20-tak metara od gola nakon prodora po desnoj strani, silovito šutirao i pogodio mrežu Engleza.

Nastavili su „sokolići“ sa dobrom igrom i u nastavku susreta, imali veći broj prilika ali su Englezi ipak uspjeli da dođu do izjednačenja. Samo pet minuta prije kraja susreta Englezi su uz dosta sreće došli do izjednačujućeg pogotka. Nakon auta lopta je srećno došla došla do Aftobea koji je poslao u mrežu.

Pomiješane emocije nakon susreta bile su prisutne kod selektora Miljenovića.

- Moram reći da su mi emocije pomiješane, jer treba da budem zadovoljan što smo napravili retzultat protiv jedne od najboljih selekcija u Evropi, što smo imali veći posjed lopte, veći broj prilika, što se gotovo cijeli susret igralo samo na njihovoj polovini... Sa druge strane razočarje jer nas je samo pet minuta dijelilo od sigurnog odlaska na Evropsko prvenstvo. Igrači su teško podnijeli pogodak, ali sam im čestitao na dobroj igri i rekao da je to fudbal, igra u kojoj se u poslednjim minutima nekad dobija a nekad gubi, kazao je Miljenović.

Naš selektor očekuje da će u posljednjem kolu oba meča biti veoma teška.

Što se tiče posljednjeg kola, Švajcarci su danas pobijedili Sloveniju i ostali u igri pa Englezi neće imati nimalo lak posao u posljednjem kolu. Neće ni nama biti lako, jer smo iscrpljeni i fizički i emotivno. Daćemo sve od sebe, uraditi sve što je do nas kako bi ostvarili veliki cilj... U svakom slučaju, sa ova dva rezultata napravili smo veliki uspjeh, dodao je selektor omladinske reprezentacije.

Naši omladinci još uvjek imaju šanse da izbore prvo mjesto na turniru u Engleskoj i plasman na završnicu Evropskog prvenstva. U posljednjem kolu koje je na programu u srijedu „sokolići“ za protivnika imaju otpisanu selekciju Slovenije, dok će u drugom Englezi odmjeriti snage sa Švajcarskom. Početak oba meča zakazan je za 20.30 časova.

U durgom meču grupe odigranom danas Švajcarska je rezultatom 2:0 savladala Sloveniju.



Engleska – Crna Gora 1:1

Ročdejl – Spotlend stadion.

Sudija: Ejtan Šemulevič (Izrael)

Strijelci
Afobe 85' - M. Vukčević 25'

Žuti kartoni
Robinson, Čaloba, Afobe

Engleska: Džonstovn, T. Kejn,Robinson, Čaloba, M. Kin, Torp, Barkli (Dan), Afobe, Torn (H. Kejn), Dier, Bamford (V. Kin).

Crna Gora: Petković, Tatar, Milošević, Kopitović, Mitrović, Pepić, Kalezić, Vukčević, Bakić (Boljević), Đorđević (Janković), Zarubica (Kaluđerović).