Fudbaleri Budućnosti novi su šampioni Crne Gore - Podgoričani su remizirali sa Rudarom u derbiju 32. kolu T-Com 1.CFL odigranom na Gradskom stadionu u Podgorici bez prisustva publike i tako, kolo prije kraja sezone, osigurali drugu titulu prvaka u klupskoj istoriji.

Budućnost je prva stigla do gola u 33. minutu preko Radonjića, nakon čega se koncentrisala samo na odbranu svog gola. Rudar je uspio da izjednači golom Igumanovića u 68. minutu, ali je novi šampion nakon toga bez većih problema ostvario šta je želio i stigao do boda vrijednog plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona naredne godine.

Proslava titule podgoričkog kluba zakazana je za srijedu, kada će aktuelni šampion pred svojim navijačima dočekati Lovćen, koji je danas na Cetinju savladao Grbalj i tako definitivno osigurao opstanak u društvu najboljih. Cetinjani su do pobjede stigli u popsljednjih deset minuta utakmice - u 80. minutu pogodio je Đurišić, dok je sedam minuta kasnije Turković ovjerio pobjedu svog tima.

Važnu pobjedu u borbi za opstanak upisala je i Sutjeska, koja je pred svojom publikom savladala Zetu sa ubjedljivih 4:2. Nikšićani su golovima Šušnjara u 22. i Karadžića u 28. minutu stigli do velike prednosti, ali je Korać u 30. minutu najavio da se Zeta neće lako predsti. Kostić je u 59. minutu vratio svom timu dva gola prednosti, ali je Korać ponovo uzvratio tri minuta kasnije sa bijele tačke. Da Zeta neće moći do konačnog preokreta bilo je jasno u 71. minutu kada je Kaluđerović nesrećno pogodio svoju mrežu za veliku radost domaće publike.

Sutjeska u posljednje kolo ulazi sa dva boda prednosti u odnosu na Dečić koji je danas na svom terenu savladao Mladost sa 2:0, golovima Adžovića i Gavrilovića. Dečić će u posljednjem kolu u Petrovcu pokušati da dođe do pobjede kojom bi mogao da izbjegne baraž za opstanak, pod uslovom da Sutjeska ne pobijedi Mogren u Budvi.

Da neće imati milosti za potrebe davljenika, Petrovac je dokazao u Beranama gdje je sa 2:1 savladao domaćina i definitivno mu rezervisao kartu za baraž. Berane je povelo u sedmom minutu preko Rugovca, ali su Petrovčani golovima Lukovića i Vujačića stigli do potpunog preokreta.

Mogren je u Kotoru deklasirao Bokelj sa čak 5:0, a centralna figura meča protiv budućeg drugoligaša bio je Nikola Vujović koji je postigao het-trik. U listu strijelaca upisali su se i Zec i Đoković.


Rezultati

Budućnost – Rudar 1:1
Radonjić 33' - Igumanović 68'

Sutjeska – Zeta 4:2
Šušnjar 22', Karadžić 28', Kostić 59', Kaluđerović 71' (ag) - Korać 30',62' (p)

Dečić – Mladost 2:0
Adžović 58', Gavrilović 88'

Berane – Petrovac 1:2
Rugovac 7' - Luković 56', Vujačić 75'

Lovćen – Grbalj 2:0
Đurišić 80', Turković 87'

Bokelj – Mogren 0:5
M.Zec 25' (p), Vujović 44',79',87' (p), Đoković 83'