Reprezentativci Crne Gore ispunili su obećanje i prikazali odličnu fudbalsku predstav u Briselu, gdje su remizirali sa jakom selekcijom Belgije – 2:2. Uz malo više sreće i manje sudijskih grešaka, naša selekcija bi se iz belgijske prijestonice vratila sa pobjedom.

Belgija je od starta pokušala da nametne svoj stil igre, ali je prva do gola došla naša selekcija i to već u petom minutu - Drinčić je dugom loptom tražio Vučinića na polovini protivnika, a naš kapiten je dobio dobio duel sa Odoiem i iz kontakta lijevom nogom plasirao loptu u dalji ugao gola Kortoe.

Belgija je odmah pokušala da uzvrati preko Azara, ali je njegov pokušaj sa ivice šesnaesterca bio zamalo neprecizan. Domaćin je preuzeo i stegao obruč oko naše gola, ali je naša odbrana uspješno odoljevala do 25. minuta kada je kapitulirala iz očiglednog ofsajda. Vicel je lansirao Mertensa samog ka golu Božovića, ali je vezista PSV-a bio u nedozvoljenoj poziciji, nakon čega je uslijedio centaršut i pogodak glavom Miralasa.

U 32. minutu Belgija je došla do preokreta nakon što je Pavićevič oborio Miralasa u svom šesnaestercu. Loptu je uzeo najbolji igrač gostiju Azar, koji je nije pogriješio ni u prvom, ni u ponovljenom pokušaju na kojem je insistirao francuski arbitar Tirpen.

Četiri minuta kasnije, naša selekcija je bila blizu izjednačenja preko Volkova, koji je odlično istrčao kontru po lijevoj strani i efektnim lobom iz teške pozicije pogodio prečku. U posljednjem minutu prvog poluvremena belgijski golman Kurtoa je bio na velikim mukama, ali je sa dvije odlične intervencije uspio da odbrani sjajne pokušaje Vukčevića, a zatim i Drinčića. U posljednjim trenucima prvog poluvremena našpu selekciju je zadesio novi peh pošto je kapiten Vučinić dobio udarac u koljeno zbog čega je morao da napusti teren.

U drugom poluvremenu Brnović je malo osvježio tim ubacivanjem Delibašića i Ćetkovića umjesto povrijeđenog Vučinića i Bećiraja, a pa je naš tim tokom većeg dijela nastavka imao loptu u svom posjedu. Ipak, u samoj završnici nedostajao je pravi pas, dok su Belgijanci svoje šanse imali iz kontranapada preko brzih Azara i Miralasa, ali bez prave opasnosti po naš gol.

Petnaest minuta prije kraja utakmice, Crna Gora je izjednačila – Vukčević je majstorski petom proigrao Drinčića koji se ubacivao iz drugog plana, nakon čega je naš vezista efektno prebacio rezervnog golmana Žilea.

Nakon izjednačenja Brnović je ubacio Džudovića umjesto umornog Pavićevića i pomjerio Savića na desnog beka, čime su “sokoli” dodatno otupili “trozubac” crvenih đavola, pa je utakmica bez većih uzbuđenja završena remijem.



Belgija - Crna Gora 2:2 (2:1)

Brisel - Stadion: Kralj Boduen.

Gledalaca: 25.000.

Sudija: Klemen Tirpen (Francuska).

Strijelci
0:1 - Vučinić 5'
1:1 – Miralas 25’
2:1 – Azard 34’ (p)

Žuti kartoni
Vicel - Belgija
Volkov - Crna Gora

Belgija: Kurtoa (od 51. Žile), Odoi, Aldervejreld, Vertongen, Lomberc (od 46. Minjole), Felaini, Miralas (od 87. Defur), Vicel, De Kamargo (od 66. Bentek), Azar, Mertens.

Crna Gora: Božović, Pavićević (od 79. Džudović), Baša, Savić, Jovanović (od 66. Balić), Volkov, Drinčić, Zverotić (od 66. Kašćelan), Vukčević (od 87. Nikolić), Bećiraj (od 46. Ćetković), Vučinić (od 46. Delibašić).